I dag opplever Postnord tekniske problemer med kobling til leveringssted. Du kan derfor kun velge levering til din nærmeste butikk. Vi beklager ulempen det medfører og håper på en rask løsning.
Sommerkampanje med opptil -70% i alle våre butikker og på nett! Se mer her.
Superweekend på nett! 30% på nesten alt! Se mer her.

Filter

Hvis det er på tide å bytte ut et av bilens filtre, er du nå på riktig sted. Her har vi samlet forskjellige filter som finnes på markedet, slik at du enkelt kan skifte ditt gamle. Som regel skal man aldri prøve å fikse et gammelt filter, men bytte dette når det blir dårlig. Flere av bilens filtre kan man bytte på egen hånd - på bare noen få minutter.

Finn deler til bilen min!

Velg bil fra listen

Få hjelp, eller bytt filter på egen hånd

De fleste vil nok si at det er ganske enkelt å bytte bilens luft- og kupéfilter selv. Du kan gjøre dette på bare 15 minutter uten spesielle ferdigheter eller verktøy. Hvis det derimot gjelder olje- og drivstoffiltre, kan det være lurt å kontakte et av våre verksteder eller i det minste sikre at det utføres på en profesjonell måte. Et korrekt utført skifte er nødvendig for at motoren skal fungere best mulig i drift.

Hva slags filter trenger du?

Det finnes flere forskjellige typer filtre for bilen og uansett hva det er for filter, så brukes de hovedsakelig for å stoppe smuss og andre skadelige partikler fra å spre seg i motoren. Det er helt enkelt et veldig forenklet lite renseanlegg som holder andre deler av bilen sunn og velfungerende.

 • Oljefilter

Oljefilteret har oppgaven (akkurat som andre filtre) å stoppe skadelige partikler, metall og silisium fra å skade bevegelige deler i motoren. Oljefiltre byttes vanligvis hver gang du foretar et oljeskift.

 • Interiørfilter/kupéfilter

Interiørfilteret skiller seg fra mange av bilens andre filtre. Kupéfilteret beskytter ikke bilen, men her handler det i stedet om å beskytte deg som sjåfør eller passasjer i bilen. Når du reiser på veiene, ferdes du ofte i miljøer der det er mye støv fra veier og eksos fra bilene rundt deg, og disse kan være skadelige for helsen i for store mengder. Dette hjelper deg kupéfilteret med å filtrere vekk.

 • Luftfilter

Luftfilter brukes for å opprettholde en best mulig luftstrøm til bilen. Et gammelt tett luftfilter betyr at bilens ytelse forringes når lufttilførselen til sylindrene ikke er tilstrekkelig, noe som er nødvendig for god kjøring.

Når bør du bytte filter?

Det enkle svaret er at det "kommer an på", men som vi for eksempel allerede har nevnt med oljefilteret, er det lurt å gjøre det når du allikevel skifter olje. For andre filtre er det noen varsler du kan være oppmerksom på.

 • Du vil merke en forverring av bilens maksimale kraft/effekt
 • Motoren oppfattes som litt "rykkete"
 • Motoren starter ikke
 • Merkelige lyder når motoren startes og kjøres
 • Lukt i bilen
 • Nedsatt luftstrøm inn i kupéen

Tommelfingerregelen du ellers kan ha når det gjelder bytte av filtre er vanligvis kjørelengde. Men det viktigste er å være oppmerksom på endringer i henhold til listen ovenfor.

 • Drivstoffilter: Bør skiftes på omtrent 20.000-25.000 km
 • Oljefilter: Bør byttes på omtrent 10 000-15 000 km (eller, som allerede nevnt, i forbindelse med oljeskift)
 • Luftfilter: Bør skiftes på ca. 10 000 km
 • Innvendig filter: Bør skiftes på ca. 10.000 km