Reimskive

Om det är dags att byta ut en sliten remskiva har du kommit helt rätt. Här på Mekonomen.se hittar du nämligen prisvärda och kvalitetssäkrade reservdelar och tillbehör till bilen från välkända varumärken. Vi har ett stort utbud av remskivor och vi hjälper dig att hitta ett bra och prisvärt alternativ som passar till just din bil. Med vårt smarta reg-sök kan du knappa in ditt registreringsnummer och direkt få framsorterat endast de komponenter och produkter som passar till din bil och det blir därmed lätt som en plätt att hitta remskiva som passar till just din bil.

Reimskiver er viktige komponenter i en bilmotor som brukes til å overføre kraft fra motoren til ulike systemer, som generator, vannpumpe, servostyring og klimaanlegg. Hovedfunksjonen til reimskivene i en bilmotor er å sørge for en effektiv overføring av dreiemoment (kraft) fra motoren til disse tilleggsutstyrene. Her er noen av de viktigste funksjonene til reimskivene i en bilmotor:

  • Overføre kraft: Reimskivene er festet til krankakselen, som roterer når motoren går. Ved å være koblet til krankakselen, gir reimskivene dreiemoment til de ulike tilleggsutstyrene ved å trekke en drivreim.
  • Drev til tilleggsutstyr: Reimskivene er koblet til ulike tilleggsutstyr som dynamo (generator), vannpumpe, servostyring, klimaanleggskompressor og eventuelt andre komponenter. Når motoren roterer, roterer også reimskivene og driver disse komponentene, som er nødvendige for bilens drift.
  • Stabil rotasjon: Reimskivene gir en jevn og stabil rotasjon til tilleggsutstyrene, noe som er avgjørende for deres riktige funksjon. For eksempel må vannpumpen rotere jevnt for å sirkulere kjølevæsken gjennom motoren og forhindre overoppheting.
  • Effektiv kraftoverføring: Reimskivene og drivreimen gir en effektiv overføring av kraft fra motoren til tilleggsutstyrene. Dette bidrar til å redusere tap av kraft og energi.
  • Regulering av tilleggsutstyr: Noen ganger har reimskivene flere spor eller flere diametre, som gir muligheten til å regulere hastigheten på tilleggsutstyret. Dette kan være nyttig for å justere kraftuttaket til forskjellige systemer i bilen.
  • Redusere støy og vibrasjon: Reimskiver kan også hjelpe med å redusere støy og vibrasjon fra motoren, noe som bidrar til en jevnere og mer komfortabel kjøreopplevelse.

Det er viktig å opprettholde og bytte ut drivreimer og reimskiver regelmessig for å sikre at de fungerer effektivt og unngå potensielle problemer med bilens tilleggsutstyr.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etteren reimskive har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.

Finn deler til bilen min!

Velg bil fra listen