Reimstrekkere

En reimstrekker i en bilmotor er en komponent som brukes til å stramme drivreimen som driver forskjellige deler av motoren, som for eksempel vannpumpe, generator, klimakompressor eller servopumpe. Hovedfunksjonen til en reimstrekker er å opprettholde riktig spenning på drivreimen for å sikre effektiv overføring av kraft fra motoren til de ulike tilbehørskomponentene.

Når motoren går, kan det oppstå varmepåvirkning, vibrasjoner og belastninger som kan føre til at drivreimen strekker seg eller mister spenning over tid. Reimstrekkeren er derfor designet for å justere spenningen på drivreimen automatisk for å holde den innenfor optimale grenser. Dette bidrar til å forhindre at drivreimen sklir, blir for stram, eller blir for slakk, noe som kan føre til feilfunksjoner eller skade på tilbehørskomponentene.

Reimstrekkerens funksjon kan variere avhengig av bilmodell og motortype, men hovedformålet er alltid å opprettholde riktig spenning på drivreimen for å sikre pålitelig og effektiv drift av motoren og dens tilbehørskomponenter.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter en reimstrekker har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.

Finn deler til bilen min!

Velg bil fra listen