Styrerulle

Styrerullen, eller styrekulen, er en del av bilens ratt som brukes til å styre kjøretøyet. Den gir føreren muligheten til å endre retningen på forhjulene, som deretter styrer bilen. Styrerullen fungerer ved å koble rattakselen til bilens styresystem, som vanligvis inneholder en rekke komponenter, inkludert styrestang, styrespaker, tannstang og tannhjul, og/eller hydrauliske systemer, avhengig av bilens design.

Funksjonen til styrerullen i bilens motorstyringssystem er primært å tillate føreren å justere kjøretøyets retning ved å dreie rattet. Når føreren dreier rattet til venstre eller høyre, blir denne bevegelsen overført til hjulene gjennom bilens styresystem, noe som resulterer i en endring i kjøretøyets kurs.

Det er viktig å merke seg at styrerullen i seg selv ikke er direkte involvert i bilens motorfunksjon. Motorens funksjon er stort sett uavhengig av rattet og styresystemet. Motoren er ansvarlig for å generere kraft som driver kjøretøyet fremover eller bakover, mens styrerullen gir føreren kontroll over kjøretøyets retning.

Så, i korte trekk, fungerer styrerullen til å styre bilen ved å endre retningen på forhjulene, men den er ikke direkte involvert i bilens motorfunksjon.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter en ny styrerulle har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.

Finn deler til bilen min!

Velg bil fra listen