Vindusviskerblad og spyling

Gjør reisen så trygg som mulig for deg og dine medtrafikanter - hold sikten ren og klar. Et rent vindu utgjør en stor forskjell. Her finner du alt du trenger for å holde smuss, trafikkfilm, frost og insekter unna. Vi har spylervæske, effektive viskerblader, kraftige rengjøringsmidler som er vann- og smussavvisende og midler som fjerner frost og is og raskt gir utsyn. Du finner alt du trenger for å gjøre turen tryggere hos Mekonomen.

Viskerbladene på en bil er en viktig del av vindusviskersystemet og brukes til å fjerne vann, smuss, snø eller annet skitt fra bilens frontrute for å sikre god sikt for sjåføren. Her er en beskrivelse av viskerbladene og deres funksjoner:

  • Blad: Viskerbladene er vanligvis laget av gummi eller syntetisk materiale som er festet til en metall- eller plastarm. Gummiens fleksibilitet gjør det mulig for viskerbladet å tilpasse seg konturene på frontruten og fjerne vann og skitt jevnt.
  • Metall- eller plastarm: Viskerbladet er festet til en arm som er koblet til en elektrisk motor i viskerens system. Denne armen er ansvarlig for å bevege viskerbladet frem og tilbake over frontruten i en jevn bevegelse.
  • Fester og koblinger: Viskerbladet er vanligvis festet til armen ved hjelp av en rekke koblinger eller festemekanismer. Disse kan variere avhengig av bilmodell og produsent.
  • Fjærmekanisme: Noen viskerblader har en innebygd fjærmekanisme som bidrar til å opprettholde riktig trykk mot frontruten. Dette er viktig for å sikre god ytelse, spesielt under varierende værforhold.
  • Aerodynamisk design: Moderne viskerblader har ofte en aerodynamisk design for å redusere luftmotstand og støy mens de er i bruk. Dette bidrar til å forbedre drivkomforten og redusere vindstøy.
  • Varmeelementer (valgfritt): Noen biler er utstyrt med viskerblader som har innebygde varmeelementer. Disse varmeelementene hjelper til med å smelte is og snø på frontruten, noe som er spesielt nyttig i kaldt vær.
  • Slettemekanisme: Viskerbladene kan også ha en slettemekanisme for å fjerne skitt og smuss fra bladet selv. Dette kan være i form av gummilepper eller små silikonbørster som renser bladet mens det beveger seg over ruten.

Viskerblad er avgjørende for sikkerheten under kjøring, spesielt under dårlige værforhold. Det er viktig å holde dem i god stand ved å regelmessig inspisere og bytte dem ut når de blir slitte eller skadet for å opprettholde god sikt og kjøresikkerhet.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter viskerblad eller andre deler vindusvisker-systemet har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.

Finn deler til bilen min!

Velg bil fra listen