Spylervæskepumper

Det finns inget värre än att köra runt med en skitig vindruta och inta lyckas få den ren. Dels kan det såklart vara frustrerande men framförallt kan det till sist också bli farligt om sikten skulle bli riktigt dålig. Det är därför som det är viktigt att du alltid har uppfyllt med spolarvätska och att din spolarpump fungerar som den ska. Skulle du märka att spolarpumpen slutar fungera är det dags att byta ut den och då är du varmt välkommen att beställa hem en här från Mekonomen.se. Vi ser till att leverera din ny spolarpump på bara några dagar.

Spylervæskepumpen på en bil er en viktig komponent i bilens spylersystem, som brukes til å spraye spylervæske på frontruten for å fjerne den for skitt, insekter, snø og is slik at sjåføren kan opprettholde fri sikt under kjøring. Her er en beskrivelse av spylervæskepumpen og dens funksjoner:

  • Plassering: Spylervæskepumpen er vanligvis plassert i nærheten av spylervæskebeholderen som inneholder rensevæsken som skal sprayes på frontruten. Den er ofte montert nær frontruten eller inne i fenderen for å minimere avstanden væsken må reise.
  • Motor: Spylervæskepumpen har en liten elektrisk motor som driver pumpefunksjonen. Denne motoren drives normalt av bilens elektriske system og aktiveres når føreren aktiverer vindusviskerne og spylervæsken.
  • Pumpe: Pumpefunksjonen er kjernen i spylervæskepumpen. Når motoren er aktiv, trekker den væske fra spylervæskebeholderen og pumper den gjennom slanger og dyser til frontruten. Pumpen skaper trykk i systemet for å sikre at spylervæsken sprayes med tilstrekkelig kraft til å fjerne skitt og rusk.
  • Dyser: Dysene er vanligvis plassert på frontruten og kan justeres for å kontrollere hvor spylervæsken sprayes. De sprer væsken i et mønster som bidrar til å dekke hele vindusflaten effektivt.
  • Kraft og kontroll: Spylervæskepumpen styres normalt av sjåføren ved hjelp av en bryter eller spak inne i bilen. Når sjåføren trykker på bryteren, aktiveres pumpen og spylervæsken sprayes på frontruten.
  • Væsketank: Pumpen er koblet til en væsketank hvor spylervæsken er lagret. Denne beholderen må fylles med en passende type spylervæske som er egnet for værforholdene kjøretøyet brukes i.

Noen spylervæsker inneholder frostvæske for å forhindre at væsken fryser i kaldt vær. Spylervæskepumpen er avgjørende for sikker kjøring, da den sikrer god sikt, spesielt under dårlige værforhold. Det er viktig å vedlikeholde denne komponenten ved å sørge for at væskereservoaret alltid er fullt og at pumpen fungerer som den skal slik at den kan yte optimalt når det trengs.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etteren spylervæskepumpe har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.

Finn deler til bilen min!

Velg bil fra listen