Vindusviskermotor

En vindusviskermotor på en bil er en viktig del av vindusviskersystemet som brukes til å bevege vindusviskerbladene frem og tilbake for å fjerne regn, snø, skitt og andre forurensninger fra bilens frontrute eller bakrute. Denne motoren er en elektrisk enhet som driver viskerarmene og bladene, og den er ansvarlig for å sikre god sikt for føreren under dårlige værforhold.

Her er noen viktige elementer og funksjoner knyttet til en vindusviskermotor på en bil:

  • Elektrisk motor: Vindusviskermotoren er en elektrisk motor som er montert enten i motorrommet eller nær frontruten, avhengig av bilmodell og design.
  • Tilkobling til viskerarmer: Vindusviskermotoren er koblet til viskerarmene ved hjelp av en mekanisk kobling. Når motoren går, roterer den denne koblingen, som igjen får viskerarmene til å bevege seg frem og tilbake.
  • Hastighetskontroll: De fleste biler er utstyrt med flere hastighetsinnstillinger for vindusviskerne, som lar føreren justere viskerhastigheten avhengig av værforholdene.
  • Intervallfunksjon: Mange biler har også en intervallfunksjon som gir periodiske viskerbevegelser for å fjerne lett regn eller fuktighet.
  • Automatisk sensor: Noen nyere biler er utstyrt med en regnsensor som overvåker mengden nedbør på frontruten og justerer vindusviskernes hastighet automatisk.
  • Bakruteviskermotor: I tillegg til frontruteviskeren har mange biler en bakruteviskermotor som fungerer på samme prinsipp for å holde bakruten ren.
  • Sikkerhet: En pålitelig vindusviskermotor er avgjørende for førerens sikkerhet, spesielt i dårlige værforhold. Feilfunksjon eller manglende vedlikehold av viskersystemet kan redusere sikt og øke risikoen for ulykker.

Det er viktig å opprettholde og inspisere vindusviskermotoren jevnlig for å sikre at den fungerer som den skal. Dette kan inkludere bytte av viskerblader, smøring av mekaniske komponenter og kontroll av elektriske tilkoblinger. Hvis det oppstår problemer med vindusviskermotoren, bør de løses raskt for å opprettholde sikkerheten på veien.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter en vindusviskermotor har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.

Finn deler til bilen min!

Velg bil fra listen