Viskerblader

Viskerbladene på en bil er en viktig del av vindusviskersystemet og spiller en avgjørende rolle i å opprettholde god sikt under kjøring, spesielt i dårlig vær som regn eller snø. Her er en beskrivelse av viskerbladene:

  • Bladkonstruksjon: Viskerbladene består vanligvis av to hoveddeler: en gummifilm og en metalldel (oftest en bøyle). Gummifilmen er den delen som kommer i direkte kontakt med frontruten og er ansvarlig for å fjerne vann, skitt og annet smuss. Metalldelen gir styrke og fleksibilitet til bladet.
  • Montering: Viskerbladene er festet til vindusviskerarmene, som igjen er koblet til vindusviskermotoren. De er vanligvis festet med en krok- og klipsmekanisme eller et festepunkt, avhengig av bilmodellen.
  • Lengde og form: Viskerbladenes lengde og form kan variere fra bilmodell til bilmodell. De er designet for å passe perfekt til frontruten for å maksimere effektiviteten.
  • Gummiens kvalitet: Kvaliteten på gummifilmen er viktig for effektiv visking. God kvalitet gummi gir jevn trykkfordeling over hele lengden av bladet og gir dermed en jevn og klar frontrute.
  • Aerodynamisk design: Moderne viskerblader har ofte en aerodynamisk design for å redusere luftmotstand og støy under høy hastighet. Dette bidrar til en mer behagelig kjøreopplevelse.
  • Lang levetid: Viskerblader er utsatt for slitasje over tid på grunn av værforhold og eksponering for sollys. Derfor må de byttes ut regelmessig, vanligvis en gang i året eller når du merker dårlig visking.
  • Oppvarmede viskerblader: Noen biler har oppvarmede viskerblader som hjelper til med å smelte is og snø raskere i kalde klima.
  • Vedlikehold: For å forlenge levetiden til viskerbladene, er det viktig å holde dem rene og regelmessig inspisere dem for slitasje eller skader. Rengjør bladene med jevne mellomrom med en mild såpevannsløsning for å fjerne smuss og olje som kan redusere effektiviteten.

Vindusviskerblader er en viktig del av kjøretøyets sikkerhetsutstyr, da de bidrar til å opprettholde klar sikt under alle værforhold. Det er derfor viktig å sørge for at de er i god stand og bytte dem ut når det er nødvendig for å sikre trygg kjøring.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter viskerblad til bilen har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.

Finn deler til bilen min!

Velg bil fra listen