Dekkoppbevaring

I Norges varierende klima er det av største viktighet å ha riktige dekk for riktig sesong, vær og underlag. De fleste velger å bytte mellom sommerdekk og vinterdekk. Da er det selvfølgelig viktig at dekkene oppbevares uten å bli skadet. Her på Mekonomen.no har vi derfor samlet alt fra dekkvogner, dekkstativer og dekkposer. Ta en kikk og finn det du trenger for best oppbevaring av dine dekk hjemme i garasjen.

Dekkoppbevaring er en viktig del av bilvedlikehold som hjelper med å forlenge levetiden og sikkerheten til dekkene dine. Denne praksisen innebærer riktig lagring av dekkene når de ikke er i bruk, spesielt når sesongen skifter.

For å utføre dekkoppbevaring på riktig måte, bør dekkene rengjøres grundig for å fjerne smuss og rester. Deretter må de plasseres i en kjølig, tørr og mørk oppbevaringsplass, helst en dekkpose eller dekkstativ, for å beskytte dem mot sollys og temperaturvariasjoner som kan forårsake tidlig nedbrytning.

Det er også viktig å unngå vektbelastning på dekkene ved å plassere dem i en slik posisjon at de ikke står direkte på bakken eller hverandre. Rotering av dekkene hvert halvår bidrar også til jevn slitasje.

Før du lagrer dekkene, er det lurt å merke dem for å huske hvilken posisjon de har på bilen, noe som sikrer riktig montering når de tas i bruk igjen. Det er også viktig å oppbevare dekkene borte fra kjemiske stoffer som olje, fett og løsemidler, da disse kan skade gummi og felger.

Med riktig dekkoppbevaring kan du forlenge dekkets levetid, forbedre kjøresikkerheten og spare penger på lang sikt ved å unngå unødvendig slitasje og tidlig utskifting.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter dekkposer, dekkstativ eller annen dekkoppbevaring har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.

Alt du trenger for dekkoppbevaring hjemme

Her på Mekonomen.no har vi et stort utvalg av alle produktene du muligens kan lete etter til bilen din, og det er selvfølgelig ikke noe unntak når det gjelder dekkoppbevaring. Vi har produkter du kan bruke ved dekkskiftet vår og høst i tillegg til et stort utvalg produkter som sikrer for god lagring av dekkene dine i perioden da dekkene ikke er på bilen din. Du vil finne alt fra børster for dekkrens, til dekkstifter for merking, dekkposer, dekkstativer og andre ting som forenkler oppbevaringen. Her finner du rett og slett alt du trenger for at dekkene dine skal ha det bra i garasjen.

Hvis du ikke vil betale penger for dekkhotell, kan du raskt og enkelt klikke hjem produktene du trenger for å innrede i garasjen og ta vare på dine dekk selv mellom sesongene.

Med vårt store utvalg av produkter i kategorien dekkoppbevaring finner du alt fra enklere lagring, til produkter for å oppgradere garasjen til å få en profesjonell dekklagring mens vi venter på neste sesong.

Det lønner seg å ta vare på dekkene

Å ha gode dekk på bilen er essensielt for at du og dine passasjerer, men også dine medtrafikanter skal være trygge i trafikken. Det er derfor viktig at du ved hvert dekkskifte sjekker at alle dimensjonene fortsatt er godkjent, men også at du oppbevarer dem på et sted der de ikke påvirkes for mye av ytre forhold som vær og vind. Med god lagring øker du levetiden på dekkene, og de er bedre forberedt på å bli tatt i bruk når det er tid for neste sesongskifte. Så gjør deg selv en tjeneste og sørg for at du holder dekkene dine trygge og oppbevart sikkert mellom sesongene. Kjøp noen produkter til hjemmet som forenkler lagringen av dekk og innred garasjen slik at du har orden på dekkene.