Bilbatterier, startbatterier og lading

Et bilbatteri varer ikke evig. Og selv et "nytt" batteri kan få problem, så sørg for at du alltid har startkabler tilgjengelig. Her har vi samlet bilbatterier, startsystemer og generatorer for stort sett alle biler på markedet, som Volvo, Audi, BMW, Renault, Peugeot, Volkswagen for å nevne noen eksempler. Start med å fylle ut registreringsnummeret ditt, så blir det lettere å finne den riktige reservedelen.

Bilbatterier, også kjent som startbatterier, er en viktig del av en bil. De leverer strøm til startmotoren, som starter motoren. Bilbatterier er vanligvis laget av syrebatterier, som består av to elektroder, en negativ og en positiv, som er separert av en væske som inneholder syre. Når batteriet lades, reagerer elektrodene med syrevæsken for å generere strøm.

Bilbatterier har en begrenset levetid, og de bør byttes ut når de ikke lenger klarer å starte motoren. Det er flere ting som kan redusere levetiden til et bilbatteri, for eksempel hyppig start av motoren, bruk av startkabler, og daglig kjøring over korte avstander.

Batterilading er viktig for å holde et bilbatteri i god stand. Batteriet bør lades regelmessig, spesielt hvis det brukes mye. Det finnes flere måter å lade et bilbatteri på, for eksempel med en batterilader eller ved å kjøre bilen i noen timer.

Her er noen tips for å lade et bilbatteri:

  • Bruk en batterilader som er beregnet for bilbatterier.
  • Ikke lade batteriet for lenge.
  • Kontroller at batteriet er fulladet før du bruker bilen.

Symptomer på at et bilbatteri trenger å lades inkluderer:

  • Motoren starter sakte
  • Lysene er svakere enn normalt
  • Bilradioen spiller svakere

Hvis du opplever noen av disse symptomene, bør du lade batteriet.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter bilbatteri, startbatteri eller lading til batteriet har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.

Finn deler til bilen min!

Velg bil fra listen

Et batteri varer ikke evig

Det er mange grunner til at du må bytte bilbatteriet. Blant annet hvis bilen har stått stille lenge, eller hvis generatoren har sluttet å lade batteriet. En generator forsyner bilen med strøm for alle elektriske funksjoner, og hvis det blir feil på denne, gir den ikke strøm til batteriet som igjen tømmes, og tar skade som et påfølgende feil. Gjennom årene forverres batteriet gradvis, og det anbefales å bytte bilbatteri etter fem til syv år ettersom et batteri ikke har lengre levetid enn det. For å unngå dyre bergingskostnader er det lurt å ha startkabler i bagasjerommet hvis det skulle skje at bilen ikke starter på grunn av et tomt batteri. I vårt sortiment på Mekonomen finner du bilbatterier/startbatterier fra kjente merker som Bosch, men også vårt eget merke ProMeister.

Velg et bilbatteri som passer din bilmodell

Det er viktig å velge et batteri basert på bilmodellen din. Moderne biler har enten start/stopp-systemer eller hybridkjøretøyer som har helt andre batterier enn standardbiler med blybatteri. Årstider spiller også en stor og viktig rolle, for eksempel i kaldt vær krever batteriet mye mer kapasitet for å starte bilen. En bil som går tregt, trenger et batteri med høyere effekt og en bil som ikke kjører langt trenger et holdbart batteri. Du kan enkelt bestille et bilbatteri på nettstedet vårt ved å skrive inn bilens registreringsnummer for å få presentert den riktige reservedelen på en smidig måte rett på skjermen. Vi har også bilbatterier på verkstedene våre, hvor du kan få kjøpt et selv eller få hjelp til å bytte batteri hos et av våre 3100 autoriserte bilverksteder. Lagre kvitteringen etter det kjøpte bilbatteriet for å holde oversikt over levetiden og vite når det ble byttet i et eventuelt senere bilsalg.