Eksossystem halve og komplette

Et eksossystem er et system som leder eksos fra forbrenningsmotoren til atmosfæren. Det består av følgende komponenter:

  • Katalysator: Katalysatoren er en beholder som inneholder et katalytisk middel som reduserer skadelige utslipp fra eksosen.
  • Resonansdemper: Resonansdemperen reduserer støy fra eksosen.
  • Bakre lyddemper: Bakre lyddemperen reduserer ytterligere støy fra eksosen.

Et eksossystem for en halv bil er et system som bare har katalysator og resonansdemper. Det er et billigere alternativ enn et komplett eksossystem, men det gir ikke samme grad av støyreduksjon.

Et komplett eksossystem er et system som har alle tre komponentene. Det er et mer effektivt system for å redusere skadelige utslipp og støy.

Her er en mer detaljert beskrivelse av de to typene eksossystemer:

Halvt eksossystem

Et halvt eksossystem består av en katalysator og en resonansdemper. Katalysatoren er en beholder som inneholder et katalytisk middel som reduserer skadelige utslipp fra eksosen. Resonansdemperen reduserer støy fra eksosen.

Et halvt eksossystem er et billigere alternativ enn et komplett eksossystem. Det er imidlertid ikke like effektivt for å redusere skadelige utslipp og støy.

Komplett eksossystem

Et komplett eksossystem består av en katalysator, en resonansdemper og en bakre lyddemper. Katalysatoren er en beholder som inneholder et katalytisk middel som reduserer skadelige utslipp fra eksosen. Resonansdemperen reduserer støy fra eksosen. Bakre lyddemperen reduserer ytterligere støy fra eksosen.

Et komplett eksossystem er et mer effektivt system for å redusere skadelige utslipp og støy. Det er imidlertid også dyrere enn et halvt eksossystem.

Valg av eksossystem

Det beste eksossystemet for en bil vil avhenge av en rekke faktorer, inkludert:

  • Pris: Et halvt eksossystem er et billigere alternativ enn et komplett eksossystem.
  • Ytelse: Et komplett eksossystem er et mer effektivt system for å redusere skadelige utslipp og støy.
  • Lydereduksjonen: Et komplett eksossystem gir bedre støyreduksjon enn et halvt eksossystem.
  • Legitimitet: I noen land er det lovpålagt å ha et komplett eksossystem.

Hvis man er ute etter et billig alternativ, er et halvt eksossystem et godt valg. Hvis man er ute etter et system som gir bedre ytelse og støyreduksjon, er et komplett eksossystem et bedre valg.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter et halvt eller et komplett eksossystem har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.

Finn deler til bilen min!

Velg bil fra listen