Fleksirør

Et fleksirør til bil er et rør som er laget av et materiale som er fleksibelt nok til å kunne bøyes. Det brukes ofte i eksosanlegg for å koble sammen to faste rør eller for å lage en sving i eksosanlegget. Fleksible rør er vanligvis laget av et materiale som er motstandsdyktig mot varme og korrosjon. Det vanligste materialet er rustfritt stål, men det finnes også fleksible rør laget av aluminium eller plast. Fleksible rør finnes i ulike størrelser og lengder. Størrelsen på røret må passe til eksosanlegget.

Fleksible rør monteres vanligvis ved å bruke en kobling. Koblingen festes til de to rørene, og fleksible røret føres gjennom koblingen.

Her er noen av de viktigste egenskapene til et fleksirør til bil:

  • Fleksibilitet: Røret må være fleksibelt nok til å kunne bøyes uten å bli skadet.
  • Varmebestandighet: Røret må kunne tåle høye temperaturer.
  • Korrosjonsbestandighet: Røret må kunne tåle korrosjon fra eksosen.
  • Størrelse: Røret må ha en størrelse som passer til eksosanlegget.
  • Lengde: Røret må ha en lengde som er tilstrekkelig til å koble sammen de to faste rørene eller for å lage den ønskede svingen.

Fleksible rør er et viktig element i eksosanlegget. De bidrar til å gjøre eksosanlegget mer effektivt og bidrar til å redusere støynivået.

Hvis du ser etter et nytt fleksirør til bilen din, så har du kommet til riktig sted. Her på Mekonomen.no finner du alle typer reservedeler, tilbehør og verktøy som hører til bilen og garasjen. Tast inn ditt registreringsnummer i vår filtreringsfunksjon så vises kun de fleksirørene som passer til bilen din. Det har aldri vært enklere å handle et nytt fleksirør på nett.

Finn deler til bilen min!

Velg bil fra listen