Batterier

Uansett om du leter etter alkaliske batterier, vanlige bilbatterier, motorsykkelbatterier eller forskjellige typer fritidsbatterier, finner du det du leter etter her på Mekonomen.no. Vi har et bredt spekter av batterier til akkurat ditt behov eller ditt kjøretøy, og vår kundeservice har all kunnskap for å kunne svare på dine spørsmål angående bilbatterier i forskjellige former. Selvfølgelig har vi også alt tilbehøret til batteriet; for eksempel startkabler, batteriladere og batteritester.

Et bilbatteri er en viktig komponent i ethvert kjøretøy, da det gir den nødvendige strømforsyningen for å starte motoren, drive elektriske systemer og opprettholde kjøretøyets elektriske funksjoner når motoren ikke er i gang. Her er en beskrivelse av et typisk bilbatteri:

Kjemisk sammensetning:
Bilbatterier er vanligvis basert på bly-syre teknologi. De inneholder blyoksid som positiv elektrode, svovelssyre som elektrolytt, og en negativ elektrode laget av bly. Denne kjemiske sammensetningen gjør at batteriet kan generere elektrisk strøm ved elektrokjemiske reaksjoner.

Spenningsnivå:
Standard bilbatterier er vanligvis 12 volt (V). Dette spenningsnivået er tilstrekkelig for å drive bilens elektriske systemer og starte motoren.

Kapasitet:
Kapasiteten til et bilbatteri måles vanligvis i ampere-timer (Ah) og indikerer hvor mye strøm batteriet kan levere over tid. Jo høyere kapasitet, jo lengre vil batteriet kunne opprettholde strømforsyningen.

Poler og terminaler:
Bilbatterier har to terminaler, en positiv (+) og en negativ (-), som kobles til kjøretøyets elektriske system. Disse terminalene har ofte en rund form for positiv og firkantet eller rektangulær for negativ for å hindre feil tilkobling.

Vedlikeholdsfri eller vedlikeholdskrevende:
Moderne bilbatterier kan være vedlikeholdsfrie, noe som betyr at de ikke trenger påfylling av vann eller vedlikehold av elektrolyttnivået. Andre batterier krever regelmessig kontroll og påfylling av destillert vann for å opprettholde riktig elektrolyttnivå.

Levetid:
Levetiden til et bilbatteri avhenger av flere faktorer, inkludert kjørevaner, klimaforhold og batteriets kvalitet. De fleste bilbatterier har en levetid på omtrent 3 til 5 år.

Kaldstartstrøm:
Dette er en viktig spesifikasjon for bilbatterier, spesielt i kalde klimaområder. Kaldstartstrømmen måler batteriets evne til å levere strøm ved lave temperaturer, og det angis i ampere (A). Jo høyere kaldstartstrøm, jo bedre vil batteriet kunne starte motoren i kaldt vær.

Bærbarhet:
Bilbatterier er vanligvis kompakte og lette nok til å bli montert enkelt i kjøretøyet. Dette gjør dem enkle å bytte ut når det er nødvendig.

Oppladbare:
Bilbatterier er oppladbare og lades opp automatisk når motoren er i gang ved hjelp av dynamoen eller generator på kjøretøyet.

Det er viktig å velge riktig type bilbatteri for kjøretøyet ditt basert på dets spesifikasjoner og klimatiske forhold. Riktig vedlikehold, inkludert rengjøring av terminaler og påfylling av destillert vann hvis nødvendig (for vedlikeholdskrevende batterier), kan bidra til å forlenge batteriets levetid og pålitelighet.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter et nytt batteri til bilen, båten eller campingvognen har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.

Stort utvalg av batterier og batteritilbehør

Hos oss på Mekonomen finner du et bredt spekter av produkter innen batteri og batteritilbehør. Det er ikke bare leker og fjernkontroller som trenger et batteri for å fungere, men også bilen krever et batteri for å fungere skikkelig. Som med driften av andre produkter, er batteriets funksjon å fungere som en strømkilde for bilen din og sikre at den gir den grunnleggende kraften som trengs for at bilen din skal fungere, og i tillegg til dette for å kunne koble til flere gadgets som krever strømforsyning.

Bilens batteri må kanskje skiftes ut

Bilens batteri kan bli skadet og slitt over tid, og når ytelsen synker, er det viktig at du bytter ut batteriet med et nytt. Et dårlig batteri kan skape et svært uheldig stopp på et sted hvor det er kronglete å få hjelp. En god og trygg forsikring er imidlertid å alltid ha både batterilader og startkabler tilgjengelig. Og du finner selvfølgelig også dette her hos oss. En bil har vanligvis batterier på forskjellige steder, for forskjellige funksjoner, og derfor er de også tilgjengelige i forskjellige størrelser, med forskjellige spenninger og varierende kapasitet.

Ulike typer batterier

Hos oss hos Mekonomen finner du alle typer batterier.

  • Alkaliske batterier

Mer klassiske, "små", batterier hvis du sammenligner dem med et stort bilbatteri kan du fortsatt være viktig for funksjoner som er koblet til bilen din. Det kan for eksempel være nødvendig i nøkler eller alarmbokser.

  • Fritidsbatterier

Disse er litt større og er laget i forskjellige design. De skiller vanligvis også mellom båtbatterier som finnes som en undergruppe av fritidsbatteriene. Vanligvis er det et fritidsbatteri det er snakk om når det kommer til for eksempel campingvogner.

  • Startbatterier

Dette er ofte det folk vanligvis omtaler som "vanlige" bilbatterier. Disse er omtrent like store som fritidsbatterier og har som oppgave å gi motoren den startkraften den trenger for å kunne starte bilen.

Batteritilbehør

I tillegg til et stort antall forskjellige batterier, vi har batteriladere, batteritester og startkabler i vårt brede sortiment. I kategorien for batteritilbehør finner du også produkter til for eksempel ekstern belysning eller andre ting som kan trenge batterier for å fungere.

For å finne produkter som passer til akkurat din bil og batterier som oppfyller kravene og ytelsen som kreves for ditt spesifikke behov, anbefales det at du bruker vår smarte filtreringsfunksjon der du skriver inn registreringsnummeret ditt og dermed bare får batteriene som passer for akkurat din bil. På denne måten vil handleopplevelsen din være trygget.

Husk at flere produkter i dette sortimentet ikke kan leveres, men må hentes i butikk.