Batteriladere

Å kjøre korte avstander med start og stopp kan gjøre det vanskelig for bilbatteriet å lade skikkelig. Hvis du også bruker innvendig belysning, viskerblader med full kapasitet og kanskje også lader en mobiltelefon eller iPad via sigarettuttaket, vil bilbatteriet bli belastet enda mer.

Bilbatteriladere er elektroniske enheter designet for å gjenopplade kjøretøyets batteri. De finnes i ulike typer, inkludert trickle-ladere for langsom og jevn lading, hurtigladere for rask påfylling, og smarte ladere som tilpasser ladestrømmen etter batteriets behov. De fleste moderne bilbatteriladere er utstyrt med flere sikkerhetsfunksjoner, som overspenningsbeskyttelse og omvendt polaritetsbeskyttelse, for å forhindre skader på både batteri og lader. Noen inkluderer også diagnostiske funksjoner for å identifisere batteriproblemer.

Bilbatteriladere er uunnværlige verktøy for å vedlikeholde og forlenge levetiden til bilbatteriene, og de finnes i ulike størrelser og prisklasser for å imøtekomme ulike behov.

Her på Mekonomen.no finner du flere forskjellige batteriladere til gode priser.

Hvorfor trengs en batterilader?

En batterilader er en garanti for at bilbatteriet ditt alltid er klart for start og klar til å ta deg videre på veien. I en hverdag der flere og flere funksjoner i bilen krever mer av bilbatteriet, er det viktig å kunne gi den en hjelpende hånd til ladning opp om nødvendig. Nedenfor har vi listet opp noen av de viktigste grunnene til å ha en batterilader tilgjengelig.

  • Det er en god investering

Kanskje du tenker at det er en unødvendig kostnad med en batterilader, men hovedårsaken til at nordmenn ber om veihjelp er vanligvis et flatt eller dårlig batteri. Hvis du er i ferd med å levere barna på barnehagen eller skolen, eller går glipp av et møte mens du venter på veihjelp, har du ganske fort spart en god del penger og tid med å kjøpe en batterilader. Enten som et frittstående produkt eller en som sitter i ditt DEFA-system og lader batteriet hver gang bilens kupékontakt brukes.

  • Med et tomt batteri vil ikke bilen starte i det hele tatt

Å sette seg i en bil som ikke starter er ikke det minste morsomt. Spesielt ikke om vinteren, og det er dessverre om vinteren som risikoen er størst ettersom batterikapasiteten allerede er ekstra sensitiv. Ved omtrent -18°C har også et nytt batteri evne til å levere omtrent 40% redusert kapasitet sammenlignet med normal effekt. I tillegg til dette øker batteriets motstand når det er kaldt, og de fleste biler kan ikke lade et batteri mer enn 60-80% av batteriets kapasitet om vinteren. Når det er veldig kaldt, liker vi også å bruke alle tilgjengelige oppvarmingsfunksjoner, for eksempel setevarmere og annen innvendig oppvarming, og dette kombinert med ovennevnte og korte kjørelengder gjør at bilen ikke rekker å lade batteriet tilstrekkelig. Dette fører igjen til at bilen ikke kan starte ettersom startmotoren krever mye strøm ved oppstart.

  • Ikke kjør elektronikken din på svakstrøm

Bilens volt er 12, eller 12,7 for å være nøyaktig, hvis batteriet er fulladet. Hvis du velger å kjøre rundt med et dårlig batteri som ikke kan gi den spenningen til all elektronikken som bilene har i dag, risikerer du å kjøre de elektroniske komponentene på svakstrøm, noe som vil skade disse på sikt og føre til dyre elektriske feil. Dette er enda mer merkbart for biler som kjører kortstrekker slik at generatoren ikke får jobbe for å lade bilbatteriet kontinuerlig slik det gjør normalt når du kjører lengre avstander.

  • Redusert drivstofforbruket og de skadelige utslippene

Dette er sannsynligvis noe som ikke alle har full innsikt i, men hvis du har et fulladet batteri hver gang du setter deg i bilen, vil drivstofforbruk og skadelige utslipp reduseres. Dette er fordi alle biler har en generator som tar strøm fra motoren for å skape strøm til batteriet. Denne energikonverteringen er mindre effektiv enn hvis du lader i en stikkontakt. En generator kan ta 5-10 hestekrefter fra bilen in under høy drift. Dette for å takle alle andre elektriske funksjoner.

Å ha en batterilader er derfor både en kostnadseffektiv og miljøvennlig løsning i tillegg til at du garderer deg mot å måtte bli stående uten bil. Så gjør en klok investering og kjøp batterilader i dag på Mekonomen.no.