Blinklys

Blinklys er lys som brukes på biler for å signalisere en ønsket endring i kjøreretning. De er viktige for å forhindre ulykker ved å varsle andre trafikanter om at bilen din skal endre retning.

Blinklys består av en eller flere lamper som er montert på bilens side. Lampene er vanligvis gule eller oransje, og de blinker med en frekvens på ca. 1,2 Hz. Blinklysene er koblet til bilens styringssystem, slik at de slås på automatisk når du svinger.

Det finnes to typer blinklys:

  • Sideblinklys er de vanligste typene blinklys. De er montert på bilens side, og de blinker med en frekvens på ca. 1,2 Hz.
  • Baklysblinklys er montert på bilens baklys. De blinker med en frekvens på ca. 1,2 Hz, og de er vanligvis rødt eller orange.

Blinklys er viktige for å sikre trafikksikkerheten. De bidrar til å varsle andre trafikanter om at du skal endre retning, og de kan bidra til å forhindre ulykker.

Her er noen tips for å bruke blinklys på en trygg måte:

  • Slå på blinklysene tidlig nok, slik at andre trafikanter har god tid til å reagere.
  • Slå av blinklysene når du er ferdig med å svinge.
  • Bruk blinklysene til å signalisere enhver ønsket endring i kjøreretning, for eksempel når du skal svinge, skifte fil eller stoppe.

Det er viktig å huske at blinklys ikke er en garanti for sikkerhet. Du bør alltid være forsiktig når du kjører, og du bør alltid være oppmerksom på andre trafikanter.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter nye blinklys har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.

Finn deler til bilen min!

Velg bil fra listen