Lyspærer

Før eller siden vil lyspærene til bilen gå i stykker, og det er viktig at du aldri kjører rundt med ufullstendig belysning. Å bytte lyspærer på bilen kan føles vanskelig og kjedelig å fikse, men det er det ikke. Uansett hvilken av lyspærene i bilen som har gått i stykker, finner du en ny hos oss. Vi har samlet kvalitetspærer til både blinklys, tåkelys, nærlys og baklys, for å nevne noen, og skulle du trenge hjelp med utskiftningen, kan du selvfølgelig også henvende deg til et av våre verksteder.

Lyspærer på bil er en viktig del av kjøretøyets sikkerhetssystem. De bidrar til å gi god sikt i mørket og dårlig vær, og de kan også gi en visuell advarsel til andre trafikanter.

Det finnes mange forskjellige typer lyspærer på bil, hver med sine egne fordeler og ulemper. De vanligste typene er:

  • Halogenpærer er den mest populære typen lyspærer. De er relativt rimelige og enkle å bytte ut. Halogenpærer gir et gult lys som kan være vanskelig å se i dårlig vær.
  • Xenonpærer gir et hvitt lys som er lettere å se i dårlig vær. De er også mer energieffektive enn halogenpærer. Xenonpærer er imidlertid dyrere og krever spesielle ballaster for å fungere.
  • LED-pærer gir et hvitt lys som er like effektivt som xenonpærer. De er også mer energieffektive enn halogen- og xenonpærer. LED-pærer er imidlertid dyrere og kan være vanskelige å bytte ut.

I tillegg til lysfargen, er det også viktig å velge lyspærer med riktig effekt. Effekten måles i watt og angir hvor mye strøm lyspæren bruker. Jo høyere effekt, jo mer lys gir lyspæren.

Det er også viktig å velge lyspærer som er godkjent for bruk på bil. Godkjente lyspærer er testet og garantert å fungere trygt.

Her er en kort beskrivelse av de viktigste lyspærene på bil:

  • Frontlys er den viktigste lyspæren på bil. De brukes til å lyse opp veien foran bilen.
  • Baklys brukes til å gi lys bak bilen. De er viktige for å gjøre bilen synlig for andre trafikanter.
  • Dimlys brukes til å lyse opp veien i dårlig vær.
  • Blinklys brukes til å indikere at bilen skal svinge.
  • Baklys for bremsing brukes til å advare andre trafikanter om at bilen bremser.
  • Baklys for revers/bakoverkjøring brukes til å lyse opp veien bak, og vise andre at kjøretøyet rygger.

Det er viktig å jevnlig sjekke lyspærene på bilen for å sikre at de fungerer som de skal. Hvis en lyspære brenner ut, bør den byttes ut så snart som mulig.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter lyspærer har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.

Finn deler til bilen min!

Velg bil fra listen

Skift alltid ut lyspærer umiddelbart

Hvis du merker at en lyspære lyser mindre, eller at den har gått i stykker, er det viktig at du bytter den umiddelbart. En lampe eller lyspære som ikke fungerer, vil bety at du som sjåfør ser dårligere i trafikken, men også at dine medtrafikanter ikke ser deg som de burde. På denne måten kan det utgjøre en stor fare. Så bytt alltid lyspærer umiddelbart.

Et tips er å ha de vanligste lyspærene tilgjengelig i bilen din, slik at du har et ekstrapærer å bytte med hvis dette skulle være nødvendig. Spesielt hvis du er langt hjemmefra, eller langt fra et verksted.

Stort utvalg av lyspærer til biler

Her på Mekonomen.no har vi samlet et stort utvalg av lyspærer til bilen din. Uansett om det er lyspærer til frontlykter eller om du må bytte blinklys eller tåkelys, finner du det du leter etter her hos oss. Totalt finner du over 1000 produkter i kategorien lyspærer til biler, og hvis du ikke finner det du leter etter, er du selvfølgelig hjertelig velkommen til å kontakte vår kundeservice slik at vi sammen kan finne de riktige lysene til din bil. Men husk at du også enkelt og greit kan filtrere resultatene dine ved å fylle inn registreringsnummeret ditt og dermed bare få de riktige produktene som passer din bil. På denne måten vet du at du finner lyspærer som passer til bilen din. Du kan selvsagt også henvende deg direkte til et av alle våre verksteder rundt om i landet hvis du vil ha hjelp til dette.

Bytt lyspærene selv

For de som er komfortable med å utføre enklere bilmekking, er det vanligvis ikke noe problem å bytte lyspærene selv. Imidlertid er det ikke ofte du trenger å bytte. Noen ganger kan det ta flere år mellom at lyspærene går, og da er det lett at man glemmer hvilken nøyaktig rutine du bør følge. I bilens manual finnes informasjon om lyspærene og hvordan du bytter dem spesifisert. Det er alltid godt å ta en nærmere kikk i manualen før du starter arbeidet. Det er veldig forskjellig fra bil til bil, og noen ganger trenger du for eksempel ikke å skru av frontlykten for å få tilgang til en lyspære, men du kan bytte fra innsiden av panseret på bilen i stedet.