Nummerskiltbelysning

Her finner du forskjellige typer skiltbelysning til bilen din. Søk gjerne etter det riktige produktet ved å bruke registreringsnummeret ditt.

Nummerskiltbelysning er en viktig del av sikkerheten på en bil. Den sikrer at nummerskiltet er godt synlig for andre trafikanter, spesielt i mørket. Det finnes to hovedtyper av nummerskiltbelysning: integrert og separat.

Integrert nummerskiltbelysning er den vanligste typen. Den er montert direkte på nummerskiltet og består av to lysdioder, en for hver bokstav og tall. Integrert nummerskiltbelysning er vanligvis enklere å installere og vedlikeholde enn separat nummerskiltbelysning.

Separat nummerskiltbelysning består av to separate lysdioder, en for hver side av nummerskiltet. De er vanligvis montert på bunnen av nummerskiltet og er synlige fra begge sider. Separat nummerskiltbelysning gir bedre lysstyrke enn integrert nummerskiltbelysning, men er også mer komplisert å installere og vedlikeholde.

Uansett hvilken type nummerskiltbelysning du velger, er det viktig å sikre at den er i god stand og at den fungerer som den skal. Du bør kontrollere belysningen regelmessig, og erstatte den hvis den er defekt.

Her er noen tips for å velge riktig nummerskiltbelysning:

  • Velg en type belysning som er godkjent av Statens vegvesen.
  • Velg en belysning som gir godt nok lys.
  • Velg en belysning som er enkel å installere og vedlikeholde.

Hvorfor er nummerskiltbelysning viktig?
Nummerskiltbelysning er viktig for sikkerheten. Den sikrer at nummerskiltet er godt synlig for andre trafikanter, spesielt i mørket. Dette er viktig for å forhindre ulykker.

Hva er de to hovedtypene av nummerskiltbelysning?
De to hovedtypene av nummerskiltbelysning er integrert og separat. Integrert nummerskiltbelysning er montert direkte på nummerskiltet, mens separat nummerskiltbelysning består av to separate lysdioder, en for hver side av nummerskiltet.

Hvordan kontrollerer jeg nummerskiltbelysningen min?
Du kan kontrollere nummerskiltbelysningen din ved å slå på lysene på bilen din og se om nummerskiltet er godt synlig. Du kan også bruke en lommelykt for å sjekke belysningen.

Hvor ofte bør jeg kontrollere nummerskiltbelysningen min?
Du bør kontrollere nummerskiltbelysningen din regelmessig, minst en gang i året.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter nummerskiltbelysning har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.

Finn deler til bilen min!

Velg bil fra listen