Posisjonslys

Här på Mekonomen.se hittar du prisvärda och kvalitetssäkrade reservdelar och tillbehör till bilen från välkända varumärken. Om du fått anmärkning på dina positionsljus på besiktningen är det viktigt att du byter ut dem direkt. Att belysning fungerar som de ska är a och o för säker bilkörning och behöver du hjälp med att hitta nya positionsljus så kan du vara säker på att vi kan hjälpa dig här. Skriv in ditt reg-nr så ser vi dessutom till så att vi sorterar fram exakt de positionsljus som passar till din bil ­– och när du väl lagt beställningen så ser vi till så att dina positionsljus levereras riktigt snabbt.

Posisjonslys er lys som brukes til å markere kjøretøyets bredde og lengde. De er vanligvis hvite eller gule og plasseres på for- og baksiden av kjøretøyet.

Posisjonslys er et viktig sikkerhetselement, da de gjør det lettere for andre trafikanter å se kjøretøyet ditt. De brukes også til å markere kjøretøyet ditt i mørket eller dårlig vær.

I Norge er det lovpålagt å ha posisjonslys på bilen når det er mørkt eller dårlig sikt.

Posisjonslys på forsiden av bilen
Posisjonslysene på forsiden av bilen er vanligvis plassert i nærheten av frontlyktene. De er vanligvis hvite og har en rekkevidde på 100 meter.

Posisjonslys på baksiden av bilen
Posisjonslysene på baksiden av bilen er vanligvis plassert i nærheten av baklyktene. De er vanligvis gule og har en rekkevidde på 100 meter.

Posisjonslys og andre lys
Posisjonslysene kan brukes sammen med andre lys, for eksempel nærlys, fjernlys og bremselys. Når du bruker posisjonslys sammen med andre lys, er det viktig å plassere dem slik at de ikke blendes.

Posisjonslys og EU-direktiv
Ifølge EU-direktiv 76/763/EEC skal posisjonslys på biler være hvite eller gule og ha en lysstyrke på minst 20 candela.

Posisjonslys og vedlikehold
Posisjonslysene bør kontrolleres regelmessig for å sikre at de fungerer som de skal. Hvis posisjonslysene ikke fungerer, bør de repareres eller byttes ut umiddelbart.

Her er noen tips for å sikre at posisjonslysene på bilen din fungerer som de skal:

  • Kontroller posisjonslysene regelmessig for å sikre at de er rene og fri for smuss og skitt.
  • Hvis posisjonslysene ikke fungerer, bør du ta bilen til en verksted for reparasjon eller utskifting.
  • Bytt ut posisjonslysene etter 5-7 år, eller hvis de begynner å falme.

På Mekonomen.no finner du rimelige og kvalitetssikrede reservedeler og tilbehør til bilen fra kjente merker. Fikk du anmerkning på posisjonslysene dine ved EU-kontrollen, er det viktig at du skifter dem umiddelbart. At belysningen fungerer som den skal er essensielt for sikker kjøring, og trenger du hjelp til å finne nye posisjonslys kan du være sikker på at vi kan hjelpe deg her. Skriv inn ditt registreringsnummeret, så sørger vi for å sortere ut akkurat de posisjonslysene som passer til din bil.

Finn deler til bilen min!

Velg bil fra listen