Veivhusventilasjon

Veivhusventilasjon er en viktig del av et moderne bilsystem som hjelper med å opprettholde optimal motorfunksjon. Dette systemet fungerer ved å trekke ut dampene og gassene som dannes i veivhuset (området rundt krumtappen og stemplene i motoren) og kanaliserer dem tilbake til forbrenningskammeret i motoren for å bli brent sammen med luft/bensinblandingen.

Formålet med veivhusventilasjon er:

  • Redusere forurensning: Ved å returnere veivhusgasser til forbrenningskammeret, reduserer systemet utslippene av skadelige forbindelser som kan slippe ut i miljøet.
  • Forbedre drivstoffeffektivitet: Veivhusventilasjon hjelper til med å forhindre overdreven trykkoppbygging i veivhuset, noe som kan redusere motorens effektivitet.
  • Beskytte motoren: Ved å fjerne kondens og uønskede gasser fra veivhuset, forhindrer systemet skader på motoren, for eksempel korrosjon og overdreven trykk.
  • Redusere lukt og oljesøl: Veivhusventilasjon bidrar også til å kontrollere lukt og hindrer at oljesøl blir kastet ut i miljøet.

Samlet sett er veivhusventilasjon en viktig del av moderne bilteknologi som bidrar til å opprettholde ytelse, redusere forurensning og forlenge levetiden til motoren.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter veivhusventilasjon har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.

Finn deler til bilen min!

Velg bil fra listen