Kontakter

Det finnes en mengde forskjellige kontakter som på en eller annen måte kan være nødvendig i bilen din, eller for ethvert prosjekt som har med bilen eller garasjen å gjøre. Uansett hva du leter etter for kontakt, kan du finne den her hos oss. På Mekonomen.no kan du raskt og enkelt bestille clutchkontakter, dørkontakter og bremselyskontakter, for bare å nevne noen. For å være sikker på at riktig kontakt passer til bilen din, kan du også bruke vår smarte filtreringsfunksjon der du skriver inn registreringsnummeret ditt for å få produktene som passer til bilen din.

I en bil finnes det en rekke ulike kontakter som brukes til å koble til tilbehør og utstyr. Disse kontaktene kan deles inn i to hovedkategorier: strømkontakter og datakontakter.

Strømkontakter
Strømkontakter brukes til å tilføre strøm til tilbehør og utstyr i bilen. De vanligste strømkontaktene i en bil er:

 • Startbatterikontakt: Denne kontakten brukes til å starte bilen. Den er vanligvis plassert under panseret.
 • Accu-kontakt: Denne kontakten brukes til å tilføre strøm til tilbehør som ikke trenger å være på når bilen er i gang. Den er vanligvis plassert under dashbordet.
 • 12V-uttak: Dette er et vanlig stikkontakt som brukes til å koble til enheter som mobiltelefoner, nettbrett og navigasjonssystemer. 12V-uttak finnes vanligvis i midtkonsollen, i handskerommet eller i bagasjerommet.
 • USB-uttak: Dette er en annen vanlig stikkontakt som brukes til å koble til enheter som mobiltelefoner og nettbrett. USB-uttak finnes vanligvis i midtkonsollen eller i handskerommet.
  Datakontakter

Datakontakter brukes til å koble til tilbehør og utstyr som krever dataoverføring. De vanligste datakontaktene i en bil er:

 • AUX-inngang: Denne kontakten brukes til å koble til en ekstern lydkilde, for eksempel en mp3-spiller eller en iPod. AUX-inngang finnes vanligvis i midtkonsollen.
 • USB-inngang: Denne kontakten brukes til å koble til en ekstern lagringsenhet, for eksempel en minnepinne eller en harddisk. USB-inngang finnes vanligvis i midtkonsollen eller i handskerommet.
 • Bluetooth: Bluetooth brukes til trådløs dataoverføring. Bluetooth finnes i de fleste moderne biler, og brukes til å koble til mobiltelefoner, navigasjonssystemer og andre enheter.

Andre kontakter
I tillegg til strømkontakter og datakontakter, finnes det også en rekke andre kontakter i en bil. Disse kontaktene brukes til å koble til tilbehør som:

 • Ekstra lys: Ekstra lys kan kobles til en 12V-kontakt eller en datakontakt.
 • Ekstra høyttalere: Ekstra høyttalere kan kobles til en AUX-inngang eller en USB-inngang.
 • Ekstra skjerm: Ekstra skjerm kan kobles til en HDMI-kontakt eller en USB-C-kontakt.

Det er viktig å være forsiktig når du kobler til tilbehør og utstyr i bilen. Sørg for at du bruker riktig kontakt til riktig enhet.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter kontakter har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.

Finn deler til bilen min!

Velg bil fra listen

Kjøp kontakt online på Mekonomen.no

Uansett hva slags kontakt du leter etter, håper vi på Mekonomen å kunne hjelpe deg med å finne den rette. Det kan noen ganger oppleves som en jungel av produkter, og det er derfor også veldig deilig å kunne bruke vår smarte filtreringsfunksjon for å kunne sortere ut med ditt registreringsnummer nøyaktig kontaktene som på en eller annen måte passer akkurat din bil.

Bilens elektriske system trenger en rekke kontakter for å fungere, og de må til slutt skiftes ut når de slites ut. I kategorien kontakter finner du derfor alle slags elektriske kontakter for biler. Fordi bilens kontakter er en avgjørende del av bilens elektriske system, er det viktig at de fungerer som de skal, og at de byttes ut hvis de har gått i stykker eller er utslitt etter lang og trofast tjeneste.

På Mekonomen.no du finner et solid utvalg av kontakter, eller elektriske kontakter hvis du vil, for alle bilens forskjellige funksjoner. Du kan klikke deg videre til en spesifisert underoverskrift eller gå inn via "Kontakter" for å finne et mer grundig utvalg av forskjellige kontakter for bilen.

Forskjellige typer av kontakter

 • Bremselyskontakter
 • Universelle kontakter
 • Baklyskontakter
 • Termiske kontakter
 • Oljetrykkskontakter
 • Dørkontakter
 • Nivåkontakter
 • Vindusheiskontakter
 • Trykkontakter

Du finner også deler til nøkler, sensorer, viskerhåndtak og parkeringssensorer her på denne siden. Og som sagt, ikke glem å filtrere ut produktene som passer din bil via vår smarte filtreringsfunksjon.

Levert hjem på døren

Enklere enn dette blir det ikke. Kjøp elektriske kontakter ved å klikke dem hjem via Mekonomen.no.

Vi har nøye valgt ut hvilke merker vi jobber med. Hvis du vil ha råd eller tips før du kjøper, kan du alltid henvende deg til vår kundeservice for å lære mer, eller selvfølgelig besøke oss i en av våre butikker.