Givere

Här på Mekonomen.se hittar du alla typer av reservdelar, tillbehör och verktyg som hör till bilen och garaget. I din bil sitter ett antal olika givare med olika uppgifter kring att ge dig  information om olika system, nivåer, temperaturer, tryck med mera. Det är därför viktigt att dessa fungerar så att du alltid får rätt information om bilens ”mående”. Om någon av din bils givare skulle strula bör du därför ersätta dessa snarast. Och då har du såklart kommit helt rätt.

Sensorer i en bil er sensorer eller enheter som måler ulike parametere og sender denne informasjonen til bilens kontrollsystemer. Disse sensorene spiller en viktig rolle i overvåking og regulering av ulike bilfunksjoner for å sikre sikkerhet, ytelse og drivstoffeffektivitet. Her er noen vanlige typer sensorer i en bil:

  • Speedometersensor: Måler bilens hastighet og sender denne informasjonen til speedometeret på dashbordet.
  • Temperatursensor: Overvåker motortemperaturen og sender signaler til kjølesystemet for å regulere temperaturen og forhindre overoppheting.
  • Masseluftstrømmåler: Måler mengden luft som strømmer inn i motoren, og hjelper til med å justere drivstoff-til-luft-forholdet for optimal forbrenning.
  • Oksygensensor (lambdasensor): Overvåker mengden oksygen i eksosgassene og hjelper til med å justere drivstofforbruket og redusere utslipp.
  • Pressure Sensor (Manifold Absolute Pressure - MAP): Måler trykket i inntaksmanifolden og hjelper motorkontrollenheten med å justere drivstofforbruk og motorytelse.
  • Bankesensor: Oppdager bankelyder i motoren og beskytter mot skadelige tenningsinnstillinger som kan forårsake motorskade.
  • Kjølevæskesensor: Overvåker kjølevæskenivået i motoren og gir advarsler hvis det blir for lavt.
  • Oljesensor: Måler oljetrykket i motoren og gir beskjed om eventuelle problemer med smøringen.
  • ABS-hjulsensor: Overvåker hastigheten og rotasjonen til hjulene og hjelper til med å aktivere det blokkeringsfrie bremsesystemet (ABS) for å forhindre at hjulet låser seg under bremsing.
  • Styrevinkelsensor: Registrerer posisjonen og hastigheten til rattet, noe som er viktig for kontrollenheten for å justere styre- og stabilitetssystemene som ESP.

Disse sensorene jobber sammen for å sikre at bilen fungerer riktig og sikkert under ulike kjøreforhold.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter givere har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.

Finn deler til bilen min!

Velg bil fra listen