Parkeringssensor

En parkeringssensor i en bil er en elektronisk enhet som er designet for å hjelpe sjåføren med å parkere kjøretøyet mer presist og sikkert. Sensoren er vanligvis montert på forskjellige steder rundt bilen, for eksempel i støtfangeren foran eller bak. Den fungerer ved å sende ut ultralydssignaler eller radarbølger som reflekteres fra hindringer i nærheten av bilen.

Når sensoren oppdager en hindring, sender den signaler til en kontrollenhet i bilen, som kan gi en advarsel til sjåføren, vanligvis i form av lyd- eller visuelle signaler. Dette gjør det enklere for sjåføren å vurdere avstanden til hindringer og unngå potensielle kollisjoner under parkering. Parkeringssensorer bidrar dermed til å forbedre sikkerheten og manøvrerbarheten til kjøretøyet, spesielt i trange parkeringsforhold.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter en parkeringssensor har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.

Finn deler til bilen min!

Velg bil fra listen