Bunnpanne

En bunnpanne på en bil er en flat, metallplate som er festet til bunnen av kjøretøyet. Den har flere viktige funksjoner:

  • Beskyttelse: Bunnpannen beskytter kjøretøyets underside mot skade fra steiner, grus, fortau og andre hindringer på veien.
  • Aerodynamikk: Den glatte overflaten bidrar til å forbedre kjøretøyets aerodynamikk ved å redusere luftmotstanden, noe som kan øke drivstoffeffektiviteten.
  • Stivhet: Bunnpannen bidrar til å stive opp kjøretøyets karosseri, noe som kan forbedre kjøreegenskapene og redusere vibrasjoner.
  • Isolasjon: I noen tilfeller kan en bunnpanne også fungere som lyd- og varmeisolering for å redusere støy fra veien og beskytte mot varmetap.

Bunnpanner kan variere i tykkelse og materiale avhengig av kjøretøyets type og formål. De er vanligvis laget av stål, aluminium eller plast, og de er montert under motoren og drivverket til bilen.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter en ny bunnpanne har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.

Finn deler til bilen min!

Velg bil fra listen