Oljepumpe

En oljepumpe i en bil er en viktig komponent som er ansvarlig for å sirkulere olje gjennom motoren. Oljepumpen tar olje fra bilens oljepanne og presser den gjennom motorblokken og smøresystemet. Dette bidrar til å redusere friksjonen mellom bevegelige deler i motoren, kjøle ned motoren og beskytte den mot slitasje.

Oljepumpen drives vanligvis av en reim eller kjede som er koblet til motoren, og den skaper et trykk som tvinger oljen gjennom kanaler og oljefilter før den når kritiske deler av motoren. Dette smører og beskytter motoren, og bidrar til å opprettholde dens optimale ytelse.

En effektiv oljepumpe er avgjørende for motorens helse, da manglende smøring kan føre til alvorlig skade. Derfor er regelmessig vedlikehold og oljeskift viktig for å sikre at oljepumpen fungerer som den skal og forhindrer unødvendig slitasje på motoren.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter en ny oljepumpe har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.

Finn deler til bilen min!

Velg bil fra listen