Ventiltetning

Ventiltetningen i en bilmotor er en viktig del som bidrar til å sikre riktig funksjon av motoren. Den har flere viktige oppgaver:

  • Tetning: Ventiltetningen sørger for en tett forsegling mellom ventilen og ventilsjaltet. Dette er nødvendig for å hindre lekkasje av brennstoff-luftblandingen inn i forbrenningskammeret når ventilen er stengt, og for å hindre at eksosgasser lekker ut når ventilen er åpen.
  • Smøring: Ventiltetningen bidrar til å smøre ventilstempelet når ventilen åpnes og lukkes. Dette hjelper til med å redusere friksjonen og slitasjen på ventilstempelet og ventilsjaltet.
  • Varmeavledning: Ventiltetningen hjelper til med å lede bort varme fra ventilen til ventilsetet. Dette er viktig for å hindre overoppheting av ventilen, som kan føre til skader på motoren.

Når ventiltetningen begynner å svikte, kan det føre til forskjellige problemer, inkludert oljelekkasje inn i forbrenningskammeret, røyk fra eksosrøret, lavt kompresjonstrykk i sylinderen, og tap av motorytelse. Hvis du mistenker at ventiltetningen i bilen din er dårlig, bør du søke hjelp fra en profesjonell mekaniker for inspeksjon og eventuell utskifting. Bytte av ventiltetninger kan være en omfattende jobb som krever spesialverktøy og kunnskap om bilens motor, så det er best å la en ekspert ta seg av det. Du kan bestille din time hos et Mekonomen Bilverksted her.

Finn deler til bilen min!

Velg bil fra listen