Tennkassetter

Tennkassetten, også kjent som tennspolepakken eller tenningsmodulen, er en viktig del av bilens tenningssystem. Den har til hensikt å generere høy spenning som er nødvendig for å tenne drivstoffet i forbrenningsmotoren. Her er en grunnleggende forklaring på hvordan det fungerer:

Drivstoff og luftblanding: I en forbrenningsmotor trenger du en blanding av drivstoff (for eksempel bensin eller diesel) og luft for å generere kraft gjennom forbrenning.

  • Komprimering: Stempelene i motoren komprimerer denne blandingen i sylinderen før tenningen.
  • Tennplugg: En tennplugg er en liten elektrisk enhet som er plassert i toppen av sylinderen. Den har en elektrode som blir veldig varm når elektrisk strøm går gjennom den.
  • Tennkassetten: Tennkassetten er en elektronisk enhet som genererer en høy spenningspuls. Denne pulsen sendes til tennpluggen når det er på tide å tenne drivstoff- og luftblandingen.
  • Tennspole: Inne i tennkassetten finner du tennspolen, som er ansvarlig for å øke spenningen kraftig. Dette skaper en gnist som hopper mellom tennpluggens elektroder og antenner drivstoff- og luftblandingen.
  • Tenningskontrollenhet (ECU): Den elektroniske styringsenheten (ECU) i bilen er hjernen bak tenningssystemet. Den overvåker og kontrollerer timingen for tenningssekvensen basert på forskjellige sensorer, inkludert motorens turtall, belastning og temperatur.

Tennkassetten er en del av dette systemet og spiller en nøkkelrolle i å levere riktig mengde strøm til tennpluggen i riktig øyeblikk. Dette bidrar til å sikre at forbrenningsprosessen i motoren skjer nøyaktig og effektivt. Hvis tennkassetten eller tennspolen feiler, kan det føre til problemer som tenningsproblemer, dårlig drivstoffeffektivitet eller motorytelseproblemer. Det er viktig å vedlikeholde og reparere tenningssystemet regelmessig for å unngå slike problemer.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter en tennkassett har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.

Finn deler til bilen min!

Velg bil fra listen