Tennmoduler

Tennmoduler i en bil er en del av tenningssystemet som styrer tidspunktet for tenningsfasen i forbrenningsmotoren. Tennmodulen er en elektronisk enhet som bidrar til å sikre at tennpluggene tenner bensin- eller dieselluftblandingen i sylinderne på riktig tidspunkt. Dette er en viktig del av forbrenningsprosessen som gir kraft til motoren.

Her er noen viktige punkter om tennmoduler i en bil:

  • Tenningskontroll: Tennmodulen er ansvarlig for å kontrollere tenningstidspunktet nøyaktig. Dette bidrar til å optimalisere forbrenningen i sylinderne, forbedre drivstoffeffektiviteten og redusere utslippene.
  • Sensorer: For å oppnå riktig tenningstidspunkt, mottar tennmodulen informasjon fra ulike sensorer i bilen. Dette kan inkludere sensorer for motorhastighet, motortemperatur, luftmassemåler, og andre parametere som påvirker forbrenningsprosessen.
  • Tenningssystem: Tennmodulen samhandler med andre deler av tenningssystemet, inkludert tennspolen og tennpluggene. Den kontrollerer spenningen som sendes til tennspolen, som deretter genererer en høy spenning som trengs for å antenne tennpluggene.
  • Feilsøking: Moderne biler er utstyrt med innebygde feilsøkingsfunksjoner. Tennmodulen kan registrere feil i tenningssystemet og lagre feilkoder som kan leses av ved hjelp av et diagnoseverktøy. Dette hjelper mekanikere med å identifisere og løse problemer i bilens tenningssystem.
  • Elektronisk styring: Tennmoduler har blitt stadig mer avanserte med introduksjonen av elektronisk kontroll. Dette gjør det mulig for bilprodusenter å tilpasse tenningstidspunktet dynamisk basert på ulike kjøreforhold, for eksempel akselerasjon, turtall og motorbelastning.
  • Pålitelighet: Tennmoduler er vanligvis pålitelige komponenter, men de kan bli påvirket av feil i andre deler av bilens elektriske system, for eksempel dårlige sensorer eller problemer med batteriet.

Det er viktig å merke seg at tennmodulen er en kritisk komponent for motorens riktig funksjon. Hvis det oppstår problemer med tennmodulen, kan dette føre til redusert ytelse, økt drivstofforbruk og dårligere utslipp. Ved mistanke om problemer med tennmodulen, bør du kontakte et av våre verksteder for inspeksjon og eventuell reparasjon eller utskifting.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter en tennmodul har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.

Finn deler til bilen min!

Velg bil fra listen