Speil

Et speil på en bil er en reflekterende overflate som er montert på utsiden eller innsiden av kjøretøyet for å gi sjåføren en bedre sikt over omgivelsene. Speilene på en bil kan tjene forskjellige formål:

  • Sidespeil (ytre speil): Disse er vanligvis montert på hver side av bilen, nær fører- og passasjerdørene. De gir sjåføren muligheten til å se kjøretøy og objekter bak og ved siden av bilen. Sidespeilene kan ofte justeres elektronisk for å tilpasse synsvinkelen.
  • Bakspeil (indre speil): Dette speilet er plassert inne i bilen, ofte på frontruten, og gir sjåføren en siktlinje bakover gjennom bakvinduet. Bakspeilet kan også justeres manuelt for å redusere blending fra kjøretøy som følger bak.
  • Dørspeil (blindsonespeil): Noen biler er utstyrt med ekstra speil, vanligvis mindre og konkavt formede, som er montert i nærheten av sidespeilene. Disse speilene hjelper sjåføren med å overvåke blindsonen, området som ikke er synlig i sidespeilene.
  • Innfellbare speil: Enkelte biler har speil som kan felles inn for å beskytte dem mot skade når bilen er parkert eller kjører gjennom trange områder.

Speilene på en bil er viktige for sikkerheten ved kjøring, da de hjelper sjåføren med å oppdage andre kjøretøy og hindringer i trafikken. Ved riktig bruk gir bilens speil sjåføren bedre oversikt over omgivelsene og reduserer risikoen for ulykker.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter speil til bilen har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.

Finn deler til bilen min!

Velg bil fra listen