Olje og væske

Ulike biler betyr forskjellige oljer og væsker. Sørg for at du velger riktig type for akkurat din bil (eller motorsykkel). I tillegg til motorolje og kjølevæske har vi selvfølgelig også et stort utvalg av for eksempel girolje og bremsevæske. Hvis du nylig har skiftet olje i forbindelse med service, bør du helst fylle på den nøyaktig den samme type olje. Sjekk serviceboken for å finne ut hvilken oljetype som er brukt. For å finne riktig olje til bilen din, anbefaler vi at du fyller ut registreringsnummeret ditt i vårt filtreringssøk. I søkeresultatet vises da kun de produktene som passer bilen din.

Olje og andre væsker er essensielle komponenter for å opprettholde bilens yteevne og levetid. Motorolje er kanskje den viktigste væsken, da den smører motoren, reduserer friksjon og hindrer slitasje på vitale deler. Det er ulike typer motoroljer tilgjengelige, inkludert syntetisk, halvsyntetisk og konvensjonell olje, som hver har unike egenskaper og fordeler.

I tillegg til motorolje, er kjølevæsken også avgjørende. Den regulerer motorens temperatur og forhindrer overoppheting. Bremsevæske, derimot, overfører kraften fra bremsepedalen til bremsene for sikker stopping. Girkassen trenger også riktig væske for å sikre jevn giring og drift.

Andre viktige væsker inkluderer servostyringsvæske for enklere rattkontroll, og vindusvisker- og spylervæske for klart syn under dårlige værforhold. Endelig er drivstoffet hjertet av enhver bil, som gir energien som trengs for fremdrift.

Riktig vedlikehold og jevn utskifting av disse væskene er avgjørende for å sikre at bilen din fungerer optimalt, og for å forhindre kostbare reparasjoner på lang sikt. Vær oppmerksom på produsentens anbefalinger og planlegg regelmessige serviceintervaller for å holde bilen din i god stand.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter olje eller annen væske til bilen har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.

Finn deler til bilen min!

Velg bil fra listen