Bremseklosser

Er det på tide å skifte bremser? Hvis du tenker "kanskje" er sannsynligvis svaret "ja". Gode bremser er den beste og billigste trafikkforsikringen du kan ha. Her på Mekonomen har vi samlet alt du trenger for å kunne skifte bremser, og vi har et stort utvalg av høy kvalitet. Når du kjøper bremsebelegg/bremseklosser på mekonomen.no er fire bremseklosser alltid inkludert, det vil si et komplett sett til å bytte for- eller bakbrems. Når du kjøper bremseklosser, bør du også kjøpe et monteringssett. Et monteringssett holder til montering av fire belegg.

Bremseklosser er en av de viktigste delene i bilens bremsesystem. De er ansvarlige for å skape friksjonen som bremser bilen ned.

Bremseklosser består av to deler: et friksjonsbelegg og en holder. Friksjonsbelegget er det som kommer i kontakt med bremseskiven og skaper friksjonen. Holderen er den delen som fester friksjonsbelegget til bremsecaliperen.

Bremseklosser er laget av forskjellige materialer, men de vanligste er metall, keramikk og komposittmateriale. Metallklosser er de mest slitesterke, men de er også de mest støyende. Keramiske klosser er de mest effektive, men de er også de dyreste. Komposittmaterialer er en blanding av metall og keramikk, og de er et godt kompromiss mellom slitestyrke, effektivitet og pris.

Bremseklosser slites med tiden, og de må byttes ut regelmessig. Vanligvis bør de byttes ut når det er igjen 2-3 mm av friksjonsbelegget. Hvis bremseklossene er for slitte, vil bilen ikke bremse like effektivt, og det kan øke risikoen for ulykker.

Her er noen tips for å forlenge levetiden til bremseklossene dine:

  • Kjør forsiktig og unngå kraftig bremsing.
  • La bilen bremse helt ned før du slipper bremsepedalen.
  • Kontroller bremseklossene regelmessig.

Bremseklosser er en viktig del av bilens sikkerhetsutstyr. Ved å ta vare på dem, kan du bidra til å holde deg og andre trygge på veien.

Ekstra informasjon

I tillegg til friksjonsbelegget og holderen, kan bremseklosser også ha en varsellamper. Varsellampen er en liten metallplate som er festet til friksjonsbelegget. Når friksjonsbelegget er slitt ned til et visst nivå, vil varsellampen komme i kontakt med bremseskiven og lage en lyd. Dette er en måte å varsle sjåføren om at det er på tide å bytte bremseklosser.

Noen bremseklosser har også en tilbakestillingsmekanisme. Tilbakestillingsmekanismen er en liten spak som er festet til varsellampen. Når bremseklossene er byttet ut, må tilbakestillingsmekanismen tilbakestilles. Dette gjøres ved å trykke på spaken med en skrutrekker eller en annen liten gjenstand.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter bremseklosser har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.

Finn deler til bilen min!

Velg bil fra listen

Bremseklosser og monteringssett til virkelig gode priser!

Selv om mange fortsatt kaller det bremseklosser, er det bremsebelegg som er det riktige navnet. Et bremsebelegg består av to til tre deler; en bremsesko og et limt friksjons-/bremsebelegg. Noen ganger kan det også være gummi mellom foringen og metallplaten for å redusere vibrasjoner.

Ved bremsing presses bremsebelegget mot skivebremsen og skaper friksjon som igjen får bilen til å bremse. Og som med alt annet når friksjon er involvert, skaper det konstant slitasje.

Med hver bremsing slites bremsebelegget litt, og det er derfor viktig å alltid sørge for at bremsebelegget er i god stand. Friksjonsbelegget har en tykk hard overflate som tåler høyt trykk og høye temperaturer, men alt har begrenset levetid.

Sterke og gode bremser er den beste, enkleste og billigste trafikkforsikringen, kanskje til og med livsforsikringen du kan ha. Se over og forbedre bremsene slik at du unngår uhell.

Slitasjevarsel

I dag er det nesten alltid slitasjevarslere i moderne biler. Denne forteller deg når det er på tide å bytte bremseklosser. Det er to modeller av slitasjedetektorer som er vanlige blant nye biler.

  • Elektroniske slitasjedetektorer

Et smart og effektivt varslingssystem som er bygget opp av at det er festet en ledning inne i selve bremsebelegget, som igjen er koblet til instrumentpanelet. Når belegget slites, kommer tråden/ledning til slutt i kontakt med bremseskiven og sender deretter en elektrisk strøm til instrumentpanelet. Når dette skjer, lyser varsellampen i bilen for å indikere at det er på tide å bytte putene/klossene.

  • Mekanisk slitasjevarsel

Mange av oss har sikkert hørt advarsler om slitasje. Hvis du bor i et miljø med mange biler, er det en gjentagende støy. Advarselen fungerer rett og slett gjennom at en metallplate er plassert inne i belegget, og akkurat som den elektriske slitasjevarselen, sendes et signal ut når den får kontakt med bremseskiven. I stedet for at en varsellampe på instrumentpanelet tendens kommer ulyd eller støyen ved bremsing som en varsling i stedet. Hvis det begynner å hyle når du bremser, vet du at det er på tide å bytte bremseklosser.

Skifte av bremseklosser

Det sies vanligvis at bremsebelegg (eller bremseklosser) bør byttes ut når 2 mm gjenstår av belegget. Imidlertid er det viktig å huske at når du skifter belegg, gjør du det på begge sider samtidig for å få en jevn bremseeffekt.

Bremseklosser festes vanligvis ved hjelp av monteringssett, og disse er vanligvis inkludert i et bremsebeleggs sett. Når du skifter bremseklosser, anbefales det at du også bytter monteringssett i forbindelse med utskiftningen.

Monteringssettene justeres slik at bremseklossene ikke låser seg mot bremseskiven og sliter på både den og de nye bremseklossene unødvendig. Hos oss kan du finne bremseklosser som blant annet passer til de fleste bilmerker. Volvo, Saab, Audi og Volkswagen etc.

Spørsmål før du skifter bremseklosser? Kontakt oss

Hvis du har spørsmål før du skifter bremseklosser, ikke nøl med å kontakte oss. Målet vårt er alltid at du som kunde skal føle deg trygg på veiene, og sammen skaper vi enda tryggere biltrafikk.