I dag opplever Postnord tekniske problemer med kobling til leveringssted. Du kan derfor kun velge levering til din nærmeste butikk. Vi beklager ulempen det medfører og håper på en rask løsning.
Sommerkampanje med opptil -70% i alle våre butikker og på nett! Se mer her.
Superweekend på nett! 30% på nesten alt! Se mer her.

Bremseklosser

Er det på tide å skifte bremser? Hvis du tenker "kanskje" er sannsynligvis svaret "ja". Gode bremser er den beste og billigste trafikkforsikringen du kan ha. Her på Mekonomen har vi samlet alt du trenger for å kunne skifte bremser, og vi har et stort utvalg av høy kvalitet. Når du kjøper bremsebelegg/bremseklosser på mekonomen.no er fire bremseklosser alltid inkludert, det vil si et komplett sett til å bytte for- eller bakbrems. Når du kjøper bremseklosser, bør du også kjøpe et monteringssett. Et monteringssett holder til montering av fire belegg.

Finn deler til bilen min!

Velg bil fra listen
Laster inn…
Handle iht
Kjøpsalternativ
Pris
Produsent
Vis som

Artikler 1-12 av 3096

Side
per side

Bremsekloss

 • Produsent: AM
474 Nok

Bremseklosser til alle biler

Det er viktig å ha bremser som fungerer. Smuss, grus, vann og hver innbremsing sliter på bremseklossene. Se til å bytte dem i tide. Hos Mekonomen finner du bremseklosser av god kvalitet. Vi har alt du trenger til bilen. Bremseklosser finner du i butikk eller her i nettbutikken. Søk ved hjelp av ditt registreringsnummer så vises produktene som passer akkurat din bil.

Bremseklosser

 • Produsent: ProMeister
937 Nok

Bremseklosser

 • Produsent: Bosch
1553 Nok

Kjøp nye bremseklosser

Ekte kjøreglede hører sammen med at du er trygg på veien. Med nye bremseklosser på bilen kan du vara sikker på trygg innbremsing når du kjører. Mekonomen har ett stort utvalg av bildeler til ulike modeller, så her kan du garantert finne produktet som passer til ditt kjøretøy. Ta også en kikk på verktøy av høy kvalitet som gjør reparasjoner du foretar deg i garasjen enklere.

Bremseklosser

 • Produsent: ProMeister
1351 Nok

Bremseklosser

 • Produsent: ProMeister
937 Nok

Gode bremseklosser er viktig

Uansett hvilken tid på året det er så er det viktig å serve bilens slitasjedeler. Mekonomen har et stort sortiment av reservedeler for de aller fleste bilmodeller. Flere av våre butikker har også et verksted vegg-i-vegg. Bremseklosser er en slitasjedel som man ofte trenger se over. Klikk deg inn på siden for reservedeler og bestill det du trenger. Søk på ditt registreringsnummer så vises produkter som passer din bil. Mekonomen gjør ditt billiv enklere.

Bremseklosser

 • Produsent: ProMeister
1366 Nok

Bremseklosser

 • Produsent: Bosch
1642 Nok

Bremseklosser

 • Produsent: ProMeister
954 Nok

Bremsekloss

 • Produsent: AM
512 Nok

Bremseklosser

 • Produsent: ProMeister
1025 Nok

Bremseklosser Promeister

 • Produsent: ProMeister
1119 Nok

Bremseklosser

 • Produsent: Bosch
1208 Nok
Vis som

Artikler 1-12 av 3096

Side
per side

Bremseklosser og monteringssett til virkelig gode priser!

Selv om mange fortsatt kaller det bremseklosser, er det bremsebelegg som er det riktige navnet. Et bremsebelegg består av to til tre deler; en bremsesko og et limt friksjons-/bremsebelegg. Noen ganger kan det også være gummi mellom foringen og metallplaten for å redusere vibrasjoner.

Ved bremsing presses bremsebelegget mot skivebremsen og skaper friksjon som igjen får bilen til å bremse. Og som med alt annet når friksjon er involvert, skaper det konstant slitasje.

Med hver bremsing slites bremsebelegget litt, og det er derfor viktig å alltid sørge for at bremsebelegget er i god stand. Friksjonsbelegget har en tykk hard overflate som tåler høyt trykk og høye temperaturer, men alt har begrenset levetid.

Sterke og gode bremser er den beste, enkleste og billigste trafikkforsikringen, kanskje til og med livsforsikringen du kan ha. Se over og forbedre bremsene slik at du unngår uhell.

Slitasjevarsel

I dag er det nesten alltid slitasjevarslere i moderne biler. Denne forteller deg når det er på tide å bytte bremseklosser. Det er to modeller av slitasjedetektorer som er vanlige blant nye biler.

 • Elektroniske slitasjedetektorer

Et smart og effektivt varslingssystem som er bygget opp av at det er festet en ledning inne i selve bremsebelegget, som igjen er koblet til instrumentpanelet. Når belegget slites, kommer tråden/ledning til slutt i kontakt med bremseskiven og sender deretter en elektrisk strøm til instrumentpanelet. Når dette skjer, lyser varsellampen i bilen for å indikere at det er på tide å bytte putene/klossene.

 • Mekanisk slitasjevarsel

Mange av oss har sikkert hørt advarsler om slitasje. Hvis du bor i et miljø med mange biler, er det en gjentagende støy. Advarselen fungerer rett og slett gjennom at en metallplate er plassert inne i belegget, og akkurat som den elektriske slitasjevarselen, sendes et signal ut når den får kontakt med bremseskiven. I stedet for at en varsellampe på instrumentpanelet tendens kommer ulyd eller støyen ved bremsing som en varsling i stedet. Hvis det begynner å hyle når du bremser, vet du at det er på tide å bytte bremseklosser.

Skifte av bremseklosser

Det sies vanligvis at bremsebelegg (eller bremseklosser) bør byttes ut når 2 mm gjenstår av belegget. Imidlertid er det viktig å huske at når du skifter belegg, gjør du det på begge sider samtidig for å få en jevn bremseeffekt.

Bremseklosser festes vanligvis ved hjelp av monteringssett, og disse er vanligvis inkludert i et bremsebeleggs sett. Når du skifter bremseklosser, anbefales det at du også bytter monteringssett i forbindelse med utskiftningen.

Monteringssettene justeres slik at bremseklossene ikke låser seg mot bremseskiven og sliter på både den og de nye bremseklossene unødvendig. Hos oss kan du finne bremseklosser som blant annet passer til de fleste bilmerker. Volvo, Saab, Audi og Volkswagen etc.

Spørsmål før du skifter bremseklosser? Kontakt oss

Hvis du har spørsmål før du skifter bremseklosser, ikke nøl med å kontakte oss. Målet vårt er alltid at du som kunde skal føle deg trygg på veiene, og sammen skaper vi enda tryggere biltrafikk.