Barneseter

Den dybareste lasten i bilen er selvfølgelig barna våre. For å sikre at de alltid reiser trygt er det viktig å bruke godkjente og testede bilstoler tilpasset alder, høyde og vekt. De aller yngste trenger et barnesete, mens barna over tid kan vokse til et bilsete og deretter en setepute eller setestol. Det viktige når barna blir eldre er å hjelpe til med lengden slik at beltet havner i riktig høyde. På denne siden har vi samlet kvalitetsstoler for både de aller yngste og de litt større barna.

Ta også en kikk på vår guide her.

Barneseter i bil er spesialdesignet utstyr som gir optimal sikkerhet og komfort for små barn under bilreiser. Disse setene er avgjørende for å beskytte barn i trafikken, da de er utviklet med tanke på barnas størrelse, vekt og alder.

Barneseter kommer i ulike varianter, avhengig av barnets alder og størrelse. Nyfødte og spedbarn bruker vanligvis bakovervendte babybilstoler, som gir støtte til babyens nakke og rygg. Når barnet vokser, kan man bytte til en fremovervendt barnestol med en fem-punktssele, som gir ekstra beskyttelse ved en eventuell kollisjon.

For eldre barn er beltestoler et vanlig valg. Disse setene bruker bilens sikkerhetsbelte til å feste barnet på plass. Noen beltestoler kan også justeres i høyden for å tilpasse seg barnets vekst.

Barneseter i bil er konstruert med tanke på krasjsikkerhet og har ofte sidekollisjonsbeskyttelse og energiabsorberende materialer. De bør alltid installeres i samsvar med produsentens instruksjoner og plasseres på en passende måte i bilen. Riktig installasjon er avgjørende for å maksimere sikkerheten.

Sist, men ikke minst, er komfort også viktig. Mange barneseter har polstring og justerbare funksjoner for å gi barnet en behagelig reiseopplevelse.

Barneseter i bil er et viktig verktøy for å beskytte våre mest verdifulle passasjerer, og de spiller en nøkkelrolle i å redusere skader og redde liv i tilfelle en ulykke. Det er derfor avgjørende å velge riktig type barnesete og sørge for at det er riktig installert for å gi best mulig sikkerhet og komfort for barnet ditt under bilreiser.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter barneseter har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.

Bilstoler for alle perioder i oppveksten

Barn trenger ekstra beskyttelse for å reise trygt i bilen og det er av største betydning at barnesetet/bilsetet er tilpasset barnets vekt og høyde. Ved bruk av feil bilsete kan det i stedet være til skade for barnet. Sørg for å holde deg a jour med riktig type sete når barna vokser.

  • Babyvern

Et spedbarn som reiser i bil må sitte i en såkalt babybeskytter. Når barnet begynner å vokse ut av denne, er det på tide å bytte til et bakovervendt bilbarnstol.

  • Bakovervendte bilbarnstoler

Et barns kropp skiller seg fra voksne når det gjelder proporsjoner. Det er derfor en annen type risiko for forskjellige typer skader og hos et barn, da verken nakkemuskulaturen, ribbeina eller brystet er tilstrekkelig utviklet til å sitte i en forovervendt stol. Allerede på 1970-tallet oppdaget forskerne at dukker ble mindre skadet når de reiste i bakovervendte bilbarnstoler, og dette anbefales derfor for alle barn i løpet av deres første leveår.

  • Bilbarnstol

I henhold til anbefalinger fra NTF er det viktig at barn reiser i et bakovervendt bilsete så lenge som mulig, du må bytte sete tidligst i en alder av 4. Dette er fordi nakkemuskulaturen til et barn ikke er sterk nok til å håndtere en mulig kollisjon. Hvis barnet ditt har passert 4 år og har blitt for stort for et bakovervendt sete, er et forovervendt bilsete en god idé før du bytter til setepute. Noen modeller av barneseter er utstyrt med Isofix, som gjør det mulig å feste setet i bilens Isofix-braketter. Isofix er en internasjonal standard som er utviklet i samarbeid mellom flere land. Både bilen og barnesetet må være utstyrt med Isofix-braketter for at systemet skal fungere.

  • Bilbeltesstol og beltepute

Beltepute eller selepute er for de største barna. Disse bilstolene er enkle å montere. Bilbeltestolen gir litt ekstra beskyttelse for barnets hode og justerer bilbeltet etter barnets lengde. På en bilbeltestol kan du fjerne seteryggen når barnet har blitt for stort, du har bare seteputen igjen. Du kan også kjøpe en setepute separat.

Ting du bør vurdere når du velger bilbarnesete

Avhengig av barnets høyde er det forskjellige alternativer for bilbarneseter. En pekepinn er at hvis 1/3 av barnets hode vokst over ryggen av setet, er det på tide å bytte bilsete. Bilstolen må også være godkjent for barnets vekt, og du må alltid velge et kvalitetssikkert bilsete som er godkjent i henhold til ECE R44 rev 04.

Lag et trygt bilmiljø for deg og barnet ditt ved kontinuerlig å følge opp og stille inn slik at barnesetet fortsatt oppfyller anbefalingene som finnes. Skulle ulykken inntreffe, er det en ekstremt ønskelig forsikring å ha. Selvfølgelig er det ingenting viktigere enn å beskytte barna våre.