Frostvæsketilsetninger og rengjøring

Frostvæsketilsetning og rengjøringsvæsker til kjølesystemet i en bil spiller en avgjørende rolle i å opprettholde bilens motor og radiator i god stand. Frostvæsketilsetning, vanligvis kalt kjølevæske eller frostvæske, er en blanding av vann og kjemiske forbindelser som forhindrer at kjølesystemet fryser i kalde temperaturer og beskytter mot overoppheting i varme forhold. Denne væsken sirkulerer gjennom motoren og radiator for å regulere temperaturen og hindre dannelse av is eller kokende kjølevæske.

Rengjøringsvæsker, også kjent som kjølesystemrensere, brukes til å fjerne oppsamlet skitt, rust, avleiringer og andre urenheter fra kjølesystemet. Dette forbedrer varmeoverføringseffektiviteten og forlenger levetiden til kjølesystemet. Riktig vedlikehold av kjølesystemet, inkludert regelmessig utskifting av frostvæsken og bruk av rengjøringsvæsker, er viktig for å sikre at motoren fungerer optimalt og forhindre kostbare reparasjoner. Det anbefales å følge produsentens spesifikasjoner og retningslinjer for valg og bruk av frostvæske og rengjøringsvæsker for å opprettholde bilens kjølesystem i topp stand.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter frostvæske eller rengjøringsvæske har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.