Tilhengerbelysning

Tilhengerbelysning er belysningssystemet som er montert på en tilhenger for å sikre at den er synlig og trygg på veien, spesielt om natten eller i dårlige værforhold. Dette systemet spiller en viktig rolle for å advare andre trafikanter om tilhengerens størrelse, retning og bremsing. Her er en beskrivelse av de vanligste komponentene i tilhengerbelysningssystemet:

Baklykter:
Disse er plassert på baksiden av tilhengeren og gir informasjon om at tilhengeren er til stede på veien. Vanligvis har de rødt lys for å indikere bremsing og gult lys for svinging.

Blinklys:
Plassert på hver side av tilhengeren, disse lysene blinker i retning av svingen for å varsle andre sjåfører om at tilhengeren skal endre retning.

Bremselys:
Disse er ofte integrert med baklyktene, og de lyser opp i sterkt rødt når sjåføren bremser, slik at de bakfra kan se at tilhengeren bremser.

Skiltlys:
Plassert i nærheten av baklyktene, de gir lys til registreringsskiltet på tilhengeren, noe som er nødvendig for å være i samsvar med trafikkregler.

Markeringslys:
Disse er plassert langs sidene av tilhengeren for å markere dens lengde og bredde. De er vanligvis hvite eller gule lys som er synlige fra siden.

Reflektorer:
Selv om de ikke er lyskilder i seg selv, er reflektorer montert på tilhengeren for å reflektere lys fra andre kjøretøy, noe som gir økt synlighet om natten.

Tilhengerbelysningssystemer kan variere avhengig av tilhengerens størrelse og type, men det viktigste målet er alltid å sikre tilhengerens synlighet og bidra til trafikksikkerhet. Det er også viktig å kontrollere at alle lysene fungerer riktig før du tar tilhengeren ut på veien for å unngå potensielle farlige situasjoner.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter tilhengerbeslysning har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.