Lastestativ

Hvor mange ganger har du følt at det ikke er nok bagasjeplass? Eller at det du vil transportere er altfor vanskelig å få inn i bagasjerommet? Med et takstativ, eller en lasteholdere, så åpnes flere muligheter for flere transportmuligheter av store eller vanskelige lastegods. Om du for eksempel ønsker å montere en takboks, eller ha mulighet for å kunne feste en sykkelholder på taket, handler det først om å gå til innkjøp av et godt takstativ. Dette er selve grunnfundamentet som du senere kan montere andre smarte lasteprodukter på.

Et lastestativ til bil, også kjent som takstativ, er en praktisk tilleggsutstyr som festes på taket av en bil for å kunne montere tilleggsutstyr for å øke lastekapasiteten. Den gir ekstra plass for å transportere gjenstander som ikke passer inn i bagasjerommet eller kupéen. Her er en beskrivelse av de viktigste komponentene og egenskapene til et typisk lastestativ:

Grundig konstruksjon:
Lastestativet er vanligvis laget av holdbare materialer som aluminium, stål eller plast. Disse materialene gir en balanse mellom styrke, vekt og pris.

Stolper eller tverrstenger:
Stativet består av to hovedkomponenter: stolper og tverrstenger. Stolpene er festet til taket på bilen, enten ved hjelp av festeklips, skruer eller annet festemateriale. Tverrstengene er montert mellom stolpene og gir en plattform for å plassere lasten.

Maksimal belastningskapasitet:
Hvert lastestativ har en angitt maksimal belastningskapasitet, som avhenger av produsenten og modellen. Det er viktig å følge disse retningslinjene for å unngå skader på bilen eller lasten.

Monteringsmekanismer:
Lastestativene er vanligvis enkle å montere på taket av bilen. De kommer med festeklips, festeskruer eller andre monteringsmekanismer som er designet for å passe til takets konfigurasjon.

Tilbehør:
Noen lastestativ kan tilpasses med ulike tilbehør, som sykkelstativer, skiholdere, kajakkstativer eller takbokser. Dette gjør det mulig å transportere spesifikke gjenstander trygt.

Låsemekanismer:
Mange lastestativer har låsemekanismer som hindrer uautorisert fjerning av lasten. Dette er spesielt viktig når du forlater bilen uten tilsyn.

Aerodynamisk design:
Moderne lastestativer er ofte utformet med tanke på aerodynamikk for å redusere luftmotstand og drivstofforbruk.

Sikkerhet:
Det er viktig å sikre lasten ordentlig på lastestativet ved hjelp av stropper eller lastebånd. Du bør også være oppmerksom på eventuell økning i kjøretøyets høyde når lasten er montert, spesielt når du kjører under lavthengende hindringer som broer eller parkeringshus.

Fjernbarhet:
Noen lastestativer kan enkelt fjernes når de ikke er i bruk, noe som gir fleksibilitet for kjøretøyets daglige bruk.

Vedlikehold:
Regelmessig vedlikehold er viktig for å sikre at lastestativet forblir i god stand og er trygt å bruke.

Det finnes ulike typer lastestativer tilgjengelige, inkludert takbokser for ekstra bagasjeplass og spesialiserte stativer for ulike typer last. Valg av lastestativ avhenger av dine spesifikke behov og bilens type og størrelse. Husk å alltid lese produsentens instruksjoner og følge sikkerhetsretningslinjene når du bruker et lastestativ for å sikre trygg transport av lasten din.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter lastestativ til bilen har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.

Finn deler til bilen min!

Velg bil fra listen

En verden av muligheter

Med et takstativ montert på bilen åpner du en verden av muligheter når det kommer til transport av ekstra pakking. Uansett om det handler om ski, campingutstyr eller om du vil transportere syklene dine på taket, så starter det hele med et godt takstativ. Og det er viktig at du velger en lastholder som passer til akkurat din bil.

Velg et takstativ som passer til bilen din

Med et lastestativ på det ofte ubrukte taket kan du ta med deg store og uhåndterlige ting. Med et takstativ kan du feste mer enn bare en takboks. Sykkelholder er bare en av mange ting som har blitt veldig populære å montere på taket den siste tiden. En lasteholder fungerer som en beskyttelse mellom bilens tak og objektet du laster, men også som et festepunkt. På Mekonomen.no har vi samlet et utvalg rekkverk og det er viktig at du sørger for at du velger det som passer til bilen din. Hvis du trenger hjelp, er vi selvfølgelig alltid tilgjengelige for deg.

Hvordan velge takstativ?

Å velge takstativ kan oppleves som ganske komplisert. Alle biler har forskjellige bredder på taket og trenger derfor forskjellige bredder på takrekkverket. Lengden på et takstativ angir maksimal bredde mellom festepunktene på hver side av bilens tak. Hvis bredden mellom hver side er kortere enn takstativet, vil takstativet passe. Men hvis det er helt på grensen, er det bedre å velge en som er omtrent 10 cm lengre. For å være på den sikre siden er det alltid en god start å fylle ut registreringsnummeret i vår smarte søkefunksjon, så får du modeller som vi vet passer for akkurat din bil.

Montering av takstativ

Takstativene våre er alle veldig enkle å montere og også å fjerne. Akkurat som med for eksempel en takboks som du senere fester til rekkverket, tar takstativene i seg selv litt plass og skaper vindmotstand og dermed også et høyere drivstofforbruk. Som med alt annet du monterer på bilen, anbefaler vi at du fjerner takstativene når de ikke er i bruk. Alt for å beskytte miljøet vårt.

Ulike måter å feste takstativene på

  • Rundt dørkarmen
  • Droplist - Integrerte takrails
  • Takrails

Gode ting å huske på når du velger/monterer takstativer

  • Monter takstativene i henhold til instruksjonene
  • Velg takstativer med en gummilist for å beskytte lasten mot slitasje
  • Velg et lettmontert takstativ som raskt kan fjernes og settes på
  • Velg et takstativ som har en aerodynamisk design for å redusere luftmotstanden
  • Fest objektene som er på takstativet forsiktig

Lastholdere eller takstativ er grunnfundamentet for mer belastning på taket og en perfekt løsning for deg som ofte trenger å transportere mer enn det som får plass i bagasjerommet. Kontakt oss på Mekonomen hvis du trenger mer hjelp til å lete etter det riktige takstativet og lykke til på fremtidige eventyr med lasten godt sikret på biltaket.