Sidemarkeringslys

Sidemarkeringslys på en bil er små lamper som er montert på siden av kjøretøyet, vanligvis i nærheten av hjulbuene eller langs karosseriets sidelinjer. Disse lysene har til formål å øke synligheten til bilen, spesielt i dårlige lysforhold eller når kjøretøyet parkeres langs veien. De er ofte utstyrt med oransje eller hvite lamper, avhengig av landets regelverk og produsentens design. Sidemarkeringslys har flere funksjoner:

Økt synlighet:
De hjelper andre trafikanter med å se bilen bedre, spesielt når den er parkert ved veikanten eller i nærheten av andre hindringer.

Sikkerhet:
Sidemarkeringslys bidrar til å redusere risikoen for ulykker, spesielt i situasjoner med begrenset sikt eller i mørket.

Kontrast:
De gir kontrast og hjelper sjåføren med å bedre skille konturene av bilen fra bakgrunnen.

Compliance:
Sidemarkeringslys er ofte pålagt av lov i mange land for å oppfylle sikkerhetsstandarder.

Sidemarkeringslys varierer i utforming og stil avhengig av bilmodell og produsent, men de er vanligvis montert på begge sider av bilen, foran og bak, for å gi best mulig synlighet i ulike situasjoner på veien.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter sidemarkeringslys har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.