Additiver og tilsetninger

Additiver og tilsetninger i bilindustrien refererer til kjemiske stoffer som blandes inn i drivstoff, smøremidler, kjølevæsker og andre væsker som brukes i kjøretøy for å forbedre ytelsen, øke holdbarheten og opprettholde sikkerheten. Disse tilsetningene spiller en avgjørende rolle i moderne bilteknologi og er nødvendige for å oppfylle stadig strengere miljøstandarder og sikkerhetskrav.

Drivstofftilsetninger, som for eksempel blyerstatninger og oktantallforsterkere, bidrar til å forbedre forbrenningen, øke motoreffektiviteten og redusere utslipp av skadelige stoffer som karbonmonoksid og nitrogenoksider. Smøremiddeltilsetninger, som antioksidanter og viskositetsforbedrere, bidrar til å redusere friksjon, beskytte motorens bevegelige deler og forlenge levetiden til motoren.

Kjølevæsker inneholder også tilsetninger, som antifrysesmidler og korrosjonsinhibitorer, for å hindre skader på motoren under ekstreme temperaturforhold og forhindre rust og korrosjon i kjølesystemet.

I tillegg er det tilsetninger som brukes i bremsvæsker, drivstoffsystemrensemidler og eksosrensesystemer for å oppfylle strenge utslippskrav og opprettholde sikkerheten.

Samlet sett spiller additiver og tilsetninger en nøkkelrolle i å sikre at kjøretøy fungerer optimalt, oppfyller miljøstandarder og gir pålitelig og trygg transport.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter additiver og tilsetninger har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.