Polermaskiner

Polering av bilens lakk gir ikke bare en skinnende glans, det er faktisk ganske morsomt også. Selve poleringen kan føles skummelt ut for noen, spesielt med tanke på at mange har hørt om såkalte poleringsflekker og "brent lakk". Men med dagens moderne og oscillerende polermaskiner, er det lettere enn noensinne å utføre en god polering hjemme på oppkjørselen eller i garasjen. Har du aldri polert før? Tør å prøve!

Polermaskiner er uvurderlige verktøy innen bilpleie som brukes til å forbedre utseendet og tilstanden til kjøretøyets overflate. Disse maskinene er utformet for å fjerne små riper, oksidasjon, og swirls i lakken, samtidig som de gir en dyp glans og en jevn overflate.

Bruken av polermaskiner i bilpleie begynner med grundig rengjøring av kjøretøyets overflate for å fjerne smuss og støv. Deretter velges riktig poleringsmiddel og polerpads avhengig av lakken og tilstanden. Maskinen skal justeres til riktig hastighet og trykk for å oppnå ønsket resultat.

Polermaskinens roterende bevegelse eller oscillerende handling hjelper til med å jevne ut overflaten og fjerne små defekter i lakken. Dette gir en glattere og mer reflekterende finish. Underveis må man være nøye for å unngå overpolering, da dette kan skade lakken.

Polermaskiner kan også brukes til å påføre voks eller forseglingsmidler for å beskytte lakken og forlenge glansen. Denne prosessen gir en ekstra beskyttelseslag mot elementene og gir bilen en langvarig skinnende utseende.

I sum, polermaskiner er viktige verktøy i bilpleie som hjelper med å forbedre og beskytte kjøretøyets utseende, samtidig som de sparer tid og krefter i prosessen.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter polermaskiner har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.

Roterende polermaskiner

En roterende polermaskin er vanligvis litt mer avansert å bruke, men det finnes en klar fordel med den roterende polermaskinen. Det er utrolig effektivt, og kan polere vekk dypere riper. Ulempen er at den ofte er så effektivt at det kan kreve litt mer trening for å håndtere den riktig. En annen fordel er at den ikke vibrerer på samme måte som en oscillerende maskin i hendene. Det er større risiko for å forårsake poleringsroser eller "brent lakk" med en roterende polermaskin enn med en oscillerende polermaskin.

Oscillerende polermaskiner - DA-polermaskiner

En polermaskin er mer "tilgivende" enn en roterende polermaskin, og har derfor også blitt utrolig populær for hjemmebruk. Den store fordelen med en oscillerende maskin er at den er enkel å bruke, selv for nybegynnere. Selv om den ikke er like effektiv som en roterende maskin, gir den som regel et utrolig godt resultat. Ulempen er imidlertid at den kan vibrere ganske kraftig i hendene under selve poleringen. Men dette er vanligvis noe de fleste kan godta for å minimere risikoen for feil.