Bremser

Bremser til tilhenger er avgjørende komponenter for sikker transport av tung last. Disse bremser er designet for å redusere hastigheten og stoppe tilhengeren effektivt når kjøretøyet bremser. Det finnes hovedsakelig to typer tilhengerbremser: mekaniske og hydrauliske.

Mekaniske bremser fungerer ved hjelp av en strammet kabel eller stang som overfører kraften fra trekkvognens bremsesystem til tilhengerens hjul. Denne typen bremser er enkle, men krever regelmessig vedlikehold for å sikre riktig funksjon.

Hydrauliske bremser bruker en væske, vanligvis bremsevæske, til å overføre kraft fra trekkvognens bremsepedal til tilhengerens bremsekalipere eller tromler. Dette gir jevnere og mer pålitelig bremsing, spesielt for tyngre tilhengere.

Uansett type bremser er det viktig å sørge for at de er i god stand, med tilstrekkelig bremsevæske, riktig justert, og at alle komponenter er intakte. Riktig vedlikehold og regelmessig inspeksjon er nøkkelen for å sikre sikkerheten til både fører og last under transport med tilhenger.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter bremser til tilhenger har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.