Barn

Bilen skal være en trygg og sikker plass for barna. Bruk gjerne lang tid i denne kategorien og sørg for at du og bilen din er utstyrt med de beste sikkerhetsproduktene. Hvis du vil vite mer om våre produkter og få personlige råd, er du alltid velkommen til en av våre butikker. For deg som lurer på hva du bør tenke på ved valg av bilstol eller sete til barn, kan du lese denne artikkelen før du går til innkjøp.

Å transportere barn i bilen er en oppgave som krever ekstra oppmerksomhet og omsorg for deres sikkerhet. Barn skal alltid reise i passende bilseter, avhengig av alder, vekt og høyde.

For spedbarn, vanligvis opptil 1 år gamle eller veier mindre enn 13 kg, brukes bakovervendte babybilstoler plassert i baksetet. Dette gir støtte til hodet og nakken deres.

Småbarn mellom 1 og 4 år, eller opptil 18 kg, bør bruke fremovervendte barnestoler. Disse sikrer riktig belteposisjonering og beskyttelse for barnets kropp.

Barn mellom 4 og 12 år, eller som har nådd en høyde på 135 cm, kan bruke beltestol. Disse forhøyer barnet slik at bilbeltet passer ordentlig over skuldrene og hoftene deres.

Etter at barnet er stort nok til å bruke bilbeltet alene, bør de fortsatt sitte i baksetet til de er minst 13 år gamle. For de yngste passasjerene er det også viktig å sjekke at bilsetene er korrekt installert og at beltene er stramme nok, uten slakk.

Sikkerhet bør alltid være førsteprioritet når man transporterer barn i bil, og dette inkluderer også å minimere distraksjoner og kjøre forsiktig for å skape en trygg reiseopplevelse.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter produkter for å transportere barn i bilen har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.