Starthjelp

Se for deg dette... Dere har forsovet dere og du har et viktig møte du må rekke på jobben, men først skal barna leveres. Dere kommer dere etter hvert ut til bilen, men den vil ikke starte! Selvfølgelig er det alltid en ulempe når bilen plutselig ikke vil starte, og vi i Mekonomen ønsker å sørge for at du er forberedt når du kan trenge starthjelp. Her har vi samlet alt du trenger for å være klar til å gi bilen litt ekstra hjelp den dagen du har startproblemer.

Starthjelp, ved bruk av startkabler eller en startbooster, er et uunnværlig verktøy for bileiere som kan oppleve batteriproblemer. Dette essensielle utstyret består av to isolerte kabler med klemmer i hver ende. Hver klemme er vanligvis farget rød eller svart for å indikere polariteten. Starthjelp brukes primært når et kjøretøy ikke kan starte på grunn av et flatt batteri.

Prosessen med å bruke starthjelp involverer tilkobling av klemmene fra den fungerende bilens batteri til den utladde bilens batteri. Den røde klemmen kobles til den positive polen (+) på begge batteriene, mens den svarte klemmen kobles til den negative polen (-) på den fungerende bilens batteri og en metallisk del på den utladde bilen, som for eksempel motoren eller chassiset.

Når klemmene er riktig tilkoblet, kan den fungerende bilen starte motoren og la den gå i noen minutter. Dette gir den utladde batteriet tid til å lade opp litt. Deretter kan den utladde bilen prøve å starte. Hvis alt gjøres riktig, bør den starte som normalt.

Starthjelp er en nyttig redningsoperasjon for sjåfører i nød og kan spare dem for kostbare bilbergingskostnader. Det er imidlertid viktig å følge riktig prosedyre nøye og ta hensyn til sikkerhetsfaktorer for å unngå skader på kjøretøyene eller personskader.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter en startbooster, startkabler eller annet utstyr for starthjelp har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.

Hjelp! Bilen starter ikke!

Finnes det noe verre enn når bilen din ikke starter? De fleste planlegger ut fra hvor mange minutters kjøretid det er dit de skal, og plutselig starter ikke motoren. Panikkfølelsen innfinner seg momentant. Men det finnes smarte produkter som kan hjelpe deg raskt og enkelt slik at du kan komme deg av gårde. Og vi på Mekonomen vil selvfølgelig at du skal kunne være der, ute på de fantastiske veiene. Her i denne kategorien er produktene som hjelper deg med starten.

Startkabler er et must i bilen og det er ikke feil å ha en startbooster i tillegg - enten i bilen eller i garasjen. Du kommer å bli lettet over at du gjorde dette innkjøp når problemet er et faktum.

Med startkabler eller en startbooster i bilen har du alltid en reserveløsning hvis bilen ikke vil starte. Det vil imidlertid være lurt å kontrollere batteriet hvis du har blitt nødt til å bruke starthjelp, det kan være på tide å få det sjekket nærmere og kanskje bli byttet ut. Da kan du selvfølgelig henvende deg til oss på Mekonomen.

Klassiske startkabler eller den smarte startboosteren?

Både klassiske startkabler og den mer moderne typen "booster", kan løse et startproblem. Du bruker boosteren direkte mot din egen bil mens startkablene må være tilkoblet.

Kjøp startkabler og startbooster online på Mekonomen.no

Alle bileiere burde føle seg trygge på at man kan få bilen til å starte i alle situasjoner. Derfor har vi fylt vårt lager på Mekonomen.no med rimelige startkabler og startboostere som gir deg en hjelpende hånd når det trengs.

For oss er det viktig at du kan kjøpe rimelige produkter av høy kvalitet og derfor har vi nøye valgt ut hvilke merker vi jobber med.

Hvis du vil ha råd eller tips før du kjøper, kan du alltid henvende deg til vår kundeservice for å lære mer, eller selvfølgelig besøke oss i en av våre butikker. Skulle du merke at du har et vedvarende og tilbakevendende problem der bilen ikke vil starte, anbefaler vi at du kontakter et av våre verksteder.

Slik kobler du startkabler

1. Slå av bilen som skal gi deg strømforsyning

2. Koble klemmen med den røde kabelen til den positive kontakten på batteriet som skal forsyne/levere strøm, koble så den andre røde klemmen til den positive kontakten på batteriet som skal få hjelp/startes.

3. Koble deretter klemmen med svart kabel til den negative kontakten på batteriet som skal levere/forsyne med strøm, koble den andre klemmen til en ulakkert karosseridel på bilen som skal motta strøm.

4. Start bilen som skal avgi strøm, og start deretter bilen som skal motta strøm.

5. Fjern deretter kablene og start med klemmene som befinner seg i motorrommet i bilen som fikk strøm.