Olje og fett

Olje og fett spiller en avgjørende rolle i bilmekanikk, og deres funksjoner er essensielle for å opprettholde optimal ytelse og levetid for kjøretøyet.

Olje, vanligvis i form av motorolje, smører motordeler som stempler, ventiler, og krankakselen. Dette reduserer friksjon og slitasje, og bidrar til å kjøle ned motoren ved å transportere bort varme. Regelmessig oljeskift er nødvendig for å forhindre opphopning av skitt og avleiringer som kan skade motoren.

Fett, derimot, brukes i smøresystemer for komponenter som hjulnav, kuleledd og styringsmekanismer. Det gir beskyttelse mot korrosjon og hjelper til med å opprettholde smøring over tid, spesielt under høy belastning og varierende temperaturer.

Riktig vedlikehold av olje og fett er kritisk for å unngå kostbare reparasjoner og forlenge levetiden til kjøretøyet. Å følge produsentens anbefalte serviceintervaller for oljeskift og fettbehandling er avgjørende for å sikre pålitelig bilmekanikk og sikker kjøring.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter olje og fett har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.