Sykkelholdere

Å ha mulighet for transport av sykkel er praktisk i mange situasjoner. Dette kan være i situasjoner som at du trenger å hente barnesykler etter en fotballtrening eller om du vil ha med hele familien på sykkelferie. Du trenger ikke demontere sykkelen for å få den inn i bagasjerommet, eller prøve å skyve inn hele sykkelen. Hvis du har prøvd dette, har du sannsynligvis lagt merke til hvor lett du risikerer å skade både sykkelen og bilen. Skaff deg en sykkelholder i stedet! Uansett hvilken type bil du har, med eller uten henger eller takstativ, har vi mest sannsynlig en sykkelholder som fungerer veldig bra for bilen og ditt behov.

En sykkelholder til bil er et utstyr som brukes for å transportere sykler på en bil. Den primære funksjonen til en sykkelholder er å sikre at syklene kan transporteres trygt og effektivt på bilen uten å skade verken syklene eller bilen selv. Her er en beskrivelse av de vanligste typene sykkelholdere til bil:

Takmontert sykkelholder:

 • En takmontert sykkelholder festes på taket av bilen. Den består ofte av to hovedkomponenter: en sykkelstativ og en takmontering.
 • Sykkelstativet har festepunkter for syklene, vanligvis to eller flere, avhengig av modellen. Syklene plasseres oppreist og er sikret med stropper eller spenner.
 • Takmonteringen kan være en enkel festeanordning som klemmes på takstengene eller et mer komplekst system som krever spesielle takstenger eller festepunkter.
 • Fordelen med takmonterte sykkelholdere er at de ikke hindrer tilgang til bagasjerommet eller baksetet, og de gir god sikt. Ulempen er at det kan være litt utfordrende å plassere og feste syklene på taket.

Hengerfeste sykkelholder:

 • En hengerfeste sykkelholder festes til bilens hengerfeste, som er montert på baksiden av bilen. Denne typen sykkelholder kan transportere flere sykler, vanligvis fra to til fem, avhengig av modellen.
 • Syklene plasseres på horisontale stativer og er sikret med stropper eller spenner for å hindre bevegelse under transport.
 • Fordelen med hengerfeste sykkelholdere er at de er enkle å montere og gir god tilgang til bagasjerommet. Ulempen kan være begrenset sikt bakover, og de kan øke lengden på bilen.

Bakmontert sykkelholder:

 • En bakmontert sykkelholder festes til bakluken eller bakre støtfangeren på bilen. Denne typen sykkelholder er vanligvis designet for å transportere 2-4 sykler.
 • Syklene plasseres på horisontale eller vertikale stativer, avhengig av modellen, og er sikret med stropper eller spenner.
 • Fordelen med bakmonterte sykkelholdere er at de er enkle å montere og rimelige. Ulempen er at de kan begrense tilgangen til bagasjerommet og baksetet, og de kan skade lakken på bilen hvis de ikke er montert riktig.

Sykkelholdere til bil kommer i ulike varianter og prisklasser, inkludert enklere modeller med grunnleggende funksjonalitet og mer avanserte modeller med ekstra funksjoner som låsesystemer for å hindre tyveri av syklene. Det er viktig å velge en sykkelholder som passer til din biltype, sykkeltype og dine transportbehov for å sikre en trygg og praktisk sykkeltransport.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter en sykkelholder har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.

Finn deler til bilen min!

Velg bil fra listen

Sykkelholder - Et smart produkt for transport av sykkel på bil

Er det på tide å dra på bilferie? Eller kanskje du bare ta sykkelen med til hytta? Uansett om du skal hente barn som har syklet til skole eller fotballtrening, eller om du skal pakke tingene dine for en sykkeltur på fjellet, vil du alltid finne en sykkelholder som passer deg til en virkelig god pris. Fordelene med å kunne ta sykkelen med på turen er mange. Fremfor alt er det en ekstremt fleksibel transportform - og billig. En ny by kan også føles vanskelig å kjøre i, og da er det perfekt å ha sykkelen for hånden. Vær fleksibel og få muligheten til å oppleve naturen og mange vakre steder. Vi har alt fra billige sykkelholdere av en enklere modell, til de mer avanserte sykkelholderne med en rekke funksjoner og funksjoner. Hvis du trenger å feste sykkelen din, har vi også en rekke stropper i forskjellige lengder.

Ulike typer sykkelholdere

Det finnes forskjellige typer sykkelholdere. De tre vanligste måtene å transportere sykkelen er vanligvis:

 • Sykkelholder for hengerfeste
 • Sykkelholder for takmontering
 • Sykkelholder montert på bakluke

Her på Mekonomen.no finner du forskjellige varianter av sykkelholdere fra kjente merker.

Sykkelholder for hengerfeste

En sykkelholder for montering på tilhengerfeste er den perfekte løsningen hvis du ikke har tilhenger, lasteplan eller varebil. Sykkelholderne passer ofte til alle biler, store og små, så lenge det er et hengerfeste å feste dem til. Denne typen sykkelholder har fordelen at den er enkel å montere (tar bare noen få sekunder) og er like rask å fjerne. Du trenger ikke å løfte sykkelen opp på taket, men kan i stedet bruke takplassen til for eksempel en takboks. Selv barn som ikke er så høye, kan henge opp sykkelen selv. Sykkelholderen har også en minimal innvirkning på bilens aerodynamikk, noe som betyr at luftmotstand og drivstofforbruk nesten ikke påvirkes.

Sykkelholder for takmontering

Hvis du skal reise lengre avstander og ikke trenger å kunne parkere og fjerne sykkelholderen flere ganger om dagen, er takmontering et godt alternativ. Dette betyr at du kan ha pakning i bakluken uten at den blir blokkert av en sykkelholder som er montert på hengerfestet. Ellers må syklene og holderne fjernes og fjernes hver gang du må inn i bilens bagasjerom. Det finnes flere typer av sykkelholdere for takmontering og monteringen er ofte forskjellig. For noen sykkelholdere for takmontering må forhjulet fjernes, og på andre modeller låser du sykkelen ved hjelp av rammen. Husk at totalhøyden på bilen vil være høyere, så vær forsiktig hvis du kjører inn i en garasje, et parkeringshus eller passerer under en bro eller viadukt.

Sykkelholder for bagasjemontering

Å montere sykkelholderen gjennom bagasjemontering er ikke like vanlig som hengerfeste. Bagasjemontering brukes for biler som ikke har tilhengerfeste eller lastholder på taket. Fordelen med bagasjemontering er at sykkelstativet kommer litt høyere opp og betyr at lysene og registreringsskiltet ikke blir skjult av syklene. Sett fra negativt perspektiv vil aerodynamikken forverres noe, og luftmotstanden vil øke. Det vil også være litt vanskeligere for en lav person å feste sykler.

Ting du må huske på når du bruker sykkelholdere:

 • Fest syklene ordentlig før du kjører
 • Tenk på totalhøyden hvis du velger å montere på taket
 • Velg en sykkelholder som passer ditt behov
 • Velg en sykkelholder som passer til antall sykler du skal transportere