Kjemikalier

Her finner du bilpleie i fast og flytende form, for eksempel rustløser, lim og fugemasse. Noen kjemikalier kan være litt skumle å håndtere, og du bør selvfølgelig ta det forsiktig. Det er også derfor vi har vært ekstra nøye med å lage et sortiment med så miljøvennlige produkter som mulig. Noen av produktene i denne kategorien kan derfor kun bestilles for henting i butikk. De produktene er merket med et symbol for dette.

Kjemiprodukter spiller en avgjørende rolle i kjøretøydrift, og de er essensielle for å opprettholde ytelse, sikkerhet og miljøvennlighet. Drivstoff er en av de mest kritiske kjemiproduktene for kjøretøy, og de vanligste typene inkluderer bensin, diesel og elektrisitet. Bensin og diesel produseres gjennom raffineringsprosesser, mens elektrisitet produseres gjennom kraftverk.

Smøremidler som motorolje, girkasseolje og bremsevæske er også nødvendige for å sikre at alle bevegelige deler i et kjøretøy fungerer jevnt og effektivt. Kjølemidler, som frostvæske, sørger for at motoren ikke overopphetes.

Katalysatorer og partikkelfiltre er kjemiske komponenter som bidrar til å redusere utslipp av skadelige stoffer fra eksosrøret. AdBlue, en løsning basert på urea, brukes også for å redusere utslipp av nitrogenoksid fra dieselkjøretøy.

Batterier er en kritisk del av elektriske og hybridbiler, mens hydrogenbrenselceller bruker hydrogen som energikilde. I tillegg til drivstoff og smøremidler er det også en rekke rengjøringsprodukter og vedlikeholdsprodukter som brukes for å opprettholde kjøretøyets utseende og tilstand.

I sum er kjemiprodukter uunnværlige i kjøretøydrift, og de spiller en avgjørende rolle i å opprettholde påliteligheten, effektiviteten og miljøvennligheten til kjøretøyene våre.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter kjemikalier har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.