Håndverktøy

Uansett om du skal serve barnesykkelen, montere hagemøbler eller reparere et ødelagt gjerde, så er det mange situasjoner i hverdagen der det ikke er behov for noe avanserte verktøy. Det krever vanligvis ikke mer kraft enn den håndkraften du har. Da er det perfekt å ha en verktøykasse med noen enklere håndverktøy i garasjen. De vanligste verktøyene er også perfekt for mindre jobber på bilen din.

Håndverktøy innen bilmekanikk utgjør en essensiell del av en mekanikers arsenal, og de er avgjørende for å utføre en rekke oppgaver i forbindelse med reparasjon, vedlikehold og modifikasjon av kjøretøy. Her er noen vanlige håndverktøy som brukes i bilmekanikk:

  • Skralle og skrallesett: Skralleverktøy lar mekanikeren stramme eller løsne muttere og bolter med presisjon. Skrallesett inkluderer forskjellige størrelser og typer hoder for å passe til ulike skraller.
  • Skiftenøkkel: En justerbar skiftenøkkel brukes til å håndtere muttere og bolter med forskjellige størrelser og kan tilpasses etter behov.
  • Håndnøkler: Fastnøkler kommer i forskjellige størrelser og former, inkludert sekskantnøkler og torxnøkler.
  • Skrutrekker: Skrutrekkere med ulike hoder, som flat, Phillips og torx, brukes til å fjerne og installere skruer i kjøretøyets interiør og eksteriør.
  • Tang: Tang er nyttige for å gripe, bøye og kutte ledninger og kabler, og de kommer i forskjellige varianter som langnese-, avbitertang og vannpumpetang.
  • Feilsøkingsverktøy: Diverse måleinstrumenter, som multimeter og trykkmålere, brukes til å diagnostisere elektriske og mekaniske problemer i bilen.
  • Hammersett: Håndverktøy som hammere og gummihammere brukes til å banke fastnere på plass eller løsne komponenter som sitter fast.
  • Lirkeverktøy: Dette inkluderer forskjellige typer skrapere og spakverktøy som er nyttige for å fjerne paneler, deksler og tetninger uten å skade dem.
  • Måleverktøy: Kalipere, målebånd og vinkelmålere brukes for nøyaktige målinger og justeringer.
  • Piggverktøy: Skraper, filer og børster brukes til å rense overflater, fjerne rust og forberede materialer for reparasjon eller vedlikehold.

Håndverktøyene innen bilmekanikk utgjør en nødvendig del av enhver mekanikers repertoar, og deres riktige bruk og vedlikehold er avgjørende for å sikre effektive og pålitelige reparasjoner på kjøretøy.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter håndverktøy har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.

For et mer fleksibelt arbeid

Akkurat som det høres ut, er håndverktøy verktøyene du bruker med hendene, og som igjen ikke trenger hjelp fra verken motor eller elektronikk for å fungere. Det er ganske enkelt din egen håndkraft som driver verktøyet. Som regel er disse verktøyene klart billigere enn deres motoriserte "konkurrenter", men det er også ved mange anledninger mye lettere og smidigere å bruke et håndverktøy. Det kan for eksempel være enklere å komme til med, men også at du har mer kontroll på kraften som brukes enn om du bruker et verktøy som drives på elektrisitet.

Generelt kan man si at mindre reparasjonsarbeider eller justeringer gjøres best med håndverktøy, mens at det selvfølgelig anbefales å bytte til motoriserte varianter hvis du har et større prosjekt foran deg. Det vil sannsynligvis spare deg for mye tid.

Hos oss på Mekonomen finner du mange håndverktøy som alle burde ha en plass i verktøykassen hjemme. Så benytt anledningen til å skaffe de grunnleggende produktene som trengs, og vær klar når hverdagslige utfordringer dukker opp.

Skrutrekkere

En elektrisk skrutrekker og bormaskin i et produkt er veldig praktisk. Men det vil alltid være situasjoner der den enklere skrutrekkeren vinner over hvilket som helst verktøy. Den enkle skrutrekkeren er sannsynligvis både snekkerens og hjemmefikserens beste venn, og et verktøy som virkelig kan brukes til både store og små oppgaver. Hos oss på Mekonomen finner du skrutrekkere i alle størrelser og former, og dette håndverktøyet har en naturlig plass i verktøykassen. Ta en kikk på våre presisjonsskrutrekkersett, skrutrekkersett og umbrakonøkkelsett og sørg for at du er godt forberedt på alle de små utfordringene som venter. Selvfølgelig har vi også tilbehør til dine maskindrevne verktøy, for eksempel bor, skrutrekkere og bits, her på Mekonomen.no. En hammer har også sin naturlige plass i verktøykassen. Selv om de fleste hammere ser like ut i utseende, er det mange forskjellige varianter og bruksområder også her, og her på Mekonomen finner du både smihammere, slegger, gummiklubber og kulehammere. Selvfølgelig har vi også den klassiske snekkerhammeren med gaffel på baksiden som gjør at du enkelt kan trekke opp eller rette dine krumme spikere.

Tang

Tangen du vil alltid ha behov for ... Enten hvis det er for å få et godt tak, eller holde på noe du ikke kan klype med fingrene, eller hvis det er å trekke ut eller rette opp noe som har gått inn feil. En god tang med forskjellige funksjoner bør også finnes i verktøykassen din. Her på Mekonomen finner du en tang som passer deg, og selvfølgelig har vi også sideavbitere og kabelskotenger.