Tilhengerkabling

Tilhengerkabling refererer til det elektriske systemet som kobler en tilhenger til trekkvognen eller kjøretøyet som trekker den. Dette systemet er avgjørende for å sikre sikkerhet og funksjonalitet under transport. Typisk inkluderer tilhengerkabling tilkoblinger for strøm og signaler som lys, bremser og eventuelle ekstra funksjoner.

Strømtilkoblingen består vanligvis av en syvtråds eller tretten-tråds kontakt, avhengig av kjøretøyets behov. Syvtråds-kontakter støtter grunnleggende funksjoner som bremselys, blinklys og baklys, mens tretten-tråds kontakter gir ekstra funksjoner som kraftforsyning til en tilhenger med hydraulisk brems eller en karavan med interne strømkilder.

Det er viktig å koble til tilhengerkablingen riktig, følge fargekodingen, og sjekke for kontinuerlig vedlikehold for å sikre at lysene og bremsene fungerer som de skal. Riktig tilhengerkabling bidrar til økt trafikksikkerhet og sørger for at både tilhengeren og kjøretøyet fungerer i harmoni under transport.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter tilhengerkabling har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.