Hjul- og kraftpiper

Hjul- og kraftpiper er essensielle verktøy i bilmekanikk som brukes til å løsne og stramme muttere og bolter. Disse verktøyene kommer i ulike størrelser og typer for å håndtere ulike oppgaver i en bilreparasjonsverksted.

Hjulpiper, også kjent som hjulmutterpiper eller hjulkryss, er spesielt designet for å jobbe med hjulmuttere. De har en sekskantet form som passer perfekt over hjulmutterne og gir et godt grep for å unngå skade eller deformering av mutterne. Hjulpiper kommer i ulike størrelser for å passe til forskjellige biltyper, og de kan være laget av kromvanadiumstål for ekstra holdbarhet.

Kraftpiper, på den annen side, er utformet for å tåle høyere dreiemoment. De brukes med en momentnøkkel eller en lufttrykksdrevet muttertrekker for å stramme bolter og muttere til de riktige spesifikasjonene. Kraftpiper kommer også i forskjellige størrelser og er laget av holdbart materiale som vanligvis er svartoksidert for å motstå rust og korrosjon.

Sammen utgjør hjul- og kraftpiper en uunnværlig del av en bilmekanikers verktøykasse, og de er avgjørende for å utføre reparasjoner og vedlikehold på kjøretøy med nøyaktighet og pålitelighet.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter hjul- og kraftpiper har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.