Hjullager til tilhenger

Här på Mekonomen.se hittar du alla typer av reservdelar, tillbehör och verktyg som hör till bilen och garaget. Och om du behöver nya hjullager har du kommit helt rätt. Vi har bara hjullager för bil och dessutom för släpvagnar, så oavsett vad du letar efter har vi på Mekonomen samlat ihop produkterna du kan tänkas behöva.

Hjullageret til en tilhenger er en kritisk komponent som gir støtte, bevegelighet og minimal friksjon for hjulene. Det består av flere deler, inkludert en ytre og indre ring, ruller eller kuler og en bur som holder rullene/kulene jevnt fordelt. Den ytre ringen monteres vanligvis fast i hjulnavet, mens den indre ringen er festet til akselen.

Hjullagerets hovedfunksjon er å tillate hjulene å rotere jevnt og med minimal motstand, og det bidrar til å bære vekten av tilhengeren og lasten den bærer. Dette reduserer slitasje og forlenger levetiden til både dekkene og hjulene. Høykvalitets hjullager er vanligvis smurt for å redusere friksjon og forhindre overoppheting.

Vedlikehold av hjullager er viktig for sikkerheten og ytelsen til tilhengeren. Regelmessig smøring og inspeksjon for slitasje eller skader er nødvendig for å sikre at hjullageret fungerer som det skal, og for å unngå farlige situasjoner på veien.

På Mekonomen.no finner du alle typer reservedeler, tilbehør og verktøy som hører til bilen og garasjen. Og trenger du nye hjullager til tilhengeren, har du kommet til riktig sted.