Takbokser

Når det er tid for en skiferie, fjelltur eller hvis du bare skal ut og campe med bilen, kan det være nødvendig med mye pakking - ofte så mye at bagasjerommet ikke er nok. I slike situasjoner ønsker de fleste tilgang til en takboks, og hvis du har vært inne på tanken er du nå på riktig sted. Med en takboks trenger du ikke stå og presse tingene inn i bagasjerommet. Transporter dem friksjonsfritt i din takboks i stedet. Her på Mekonomen.no finner du et stort utvalg av takbokser til virkelig gode priser fra blant annet Packline og Hapro.

En takboks er en ekstern oppbevaringsenhet som monteres på taket av kjøretøyet for å øke lastekapasiteten. Den er spesielt nyttig for personer som trenger ekstra plass til å transportere bagasje, sportsutstyr, campingutstyr eller andre store gjenstander som ikke passer inne i bilens bagasjerom. Her er en beskrivelse av de vanligste egenskapene og komponentene til en takboks:

Materialer og konstruksjon:
Takbokser er vanligvis laget av holdbare materialer som plast eller glassfiberforsterket polymer. De er designet for å være værbestandige, støtsikre og beskyttet mot UV-stråler, slik at de kan tåle ulike værforhold.

Form og størrelse:
Takbokser finnes i ulike former og størrelser, fra smale og langstrakte til mer firkantede eller avlange varianter. Størrelsen velges vanligvis ut ifra hvor mye ekstra lasteplass du trenger og hvor mye takflate bilen din har tilgjengelig.

Monteringssystem:
Takboksen festes vanligvis til bilens tak ved hjelp av spesifikke festeanordninger som er inkludert i settet. Disse kan variere, men vanlige festemetoder inkluderer takstativer, t-kroker eller hurtigspenningsklemmer. Monteringssettet skal være kompatibelt med bilen din.

Åpning og lukking:
De fleste takbokser har en todelt åpningsmekanisme, som gir enkel tilgang til lasten. Dette kan være en sideåpning, en bakåpning eller en kombinasjon av begge. Noen takbokser har også låsbare systemer for ekstra sikkerhet.

Sikkerhet:
Takbokser er utstyrt med låsemekanismer for å beskytte innholdet mot tyveri og uønsket tilgang. De er også designet for å være aerodynamiske for å minimere vindstøy og drivstofforbruk mens du kjører.

Vanntetthet:
De fleste moderne takbokser er laget for å være vanntette, slik at de beskytter lasten din mot regn og fuktighet. Dette bidrar til å holde bagasjen din tørr og intakt.

Lastekapasitet:
Takbokser har en maksimal lastekapasitet som angis av produsenten. Det er viktig å ikke overstige denne grensen, da det kan påvirke bilens stabilitet og sikkerhet på veien.

Vedlikehold:
Takbokser krever minimalt vedlikehold. Du bør imidlertid rengjøre dem jevnlig for å fjerne skitt og insekter som kan bygge seg opp på overflaten.

Takbokser er et nyttig tillegg til en bil for de som trenger ekstra lasteplass. De gir deg muligheten til å transportere mer bagasje og utstyr på en trygg og sikker måte, samtidig som de bidrar til å frigjøre plass i bilens interiør. Det er viktig å sørge for at takboksen er riktig montert og sikret for å unngå ulykker eller skader på bilen eller lasten din.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter en takboks har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.

 

 

 

Tenk på dette når du velger takboks

Uansett om du skal på campingferie eller på fjelltur som krever mye pakking, eller hvis du bare trenger ekstra plass for større innkjøp, er takboksen et perfekt alternativ som et ekstra oppbevaringsrom. Med våre romslige takbokser kan du få opptil 600 liter ekstra lasterom. Her på Mekonomen.no har vi samlet et stort utvalg av takbokser som rommer alt fra 280 liter til 600 liter. Vi har nøye valgt ut takbokser som kan tilby deg nyttige funksjoner og aerodynamisk design som gjør at takboksen ikke påvirker kjøreopplevelsen generelt. Noen av våre mer luksuriøse takbokser har også LED-belysning.

Hvilke funksjoner vil du ha på takboksen din?

Det er viktig å tenke nøye gjennom hvordan du tenker å bruke takboksen din før innkjøp. Dette gjør også valget av takboksmodell enklere. Nedenfor har vi samlet noen av de viktigste egenskapene i en god takboks.

  • Kan åpnes fra begge sider, noe som letter bruk og montering
  • Med lås - Sikrer skiene dine, snowboards og annet verdifullt utstyr i takboksen
  • Slitesterkt materiale laget av slagfast, kuldebestandig, UV-stabilisert og resirkulerbar plast
  • Hurtiggrep - Gjør det enkelt å montere takboksen på lastholderen og braketten tar ingen plass i bagasjerommet

Montering av takboksen

En takboks er montert på lastholdere, eller takstativer som det også kalles. Disse er festet til taket på bilen. Velg gjerne en lastholder som er aerodynamisk for å redusere støynivået og drivstofforbruket i bilen. Selv om dagens takbokser er laget for å skape så lite luftmotstand som mulig, er det alltid litt luftmotstand, noe som igjen øker drivstofforbruket. Hvis du har en av våre hurtiggrepsbokser, er det enkelt å fjerne boksen. Vi anbefaler at du alltid fjerner takboksen hvis du ikke skal bruke den - da sparer du miljøet. Husk også å oppbevare takboksen trygt og tørt når den ikke er i bruk.

Bruk takboksen på den beste måten

  • Bruk lastholder som er tilpasset bilen din
  • Fjern takboksen hvis du skal vaske bilen i maskinvask, vask boksen for hånd i stedet
  • Monter takboksen i henhold til takboksens instruksjoner
  • Ikke glem at takboksen øker bilens høyde. Hvis du har en bil som allerede er høy, kan det være vanskelig å komme inn i en garasjer med lave porter
  • Fest objektene som er pakket i takboksen før du reiser, slik at de ikke sklir rundt og skader boksen eller skaper støy

Med en takboks trenger du aldri mer bekymre deg for manglende lasterom. Velg en takboks som passer dine behov, og du kan alltid kontakte oss hvis du har spørsmål før du bestemmer deg.