Drivstoffkanner

Å være forberedt med en ekstra drivstoffkanne, vil du være takknemlig for den dagen du plutselig får bruk for den. Noen velger å få fylt opp kannen med bensin for reservebruk, mens noen nøyer seg med å ha en tom kanne klar hvis man må gå til nærmeste bensinstasjon hvis uhellet inntreffer. Med litt drivstoff i reservekanne kan du også bli hverdagshelt hvis noen trenger hjelp langs veien.

En drivstoffkanne er en nødvendig beholder for transport og lagring av brennstoff som bensin, diesel, eller andre drivstofftyper. Den er vanligvis laget av solid, holdbart materiale som plast eller metall, og har et praktisk håndtak for enkel transport. En typisk drivstoffkanne har et tett lokk for å forhindre lekkasjer og en pålitelig avstengningsmekanisme for å regulere strømmen av drivstoff. Den er designet for å være lett å fylle, tømme og transportere, og har ofte en pålitelig påfyllingsdyse for nøyaktig helling av drivstoff uten søl. Drivstoffkanner er uunnværlige for bensinstasjonsbesøk, reservetankbehov, og brukes også i en rekke industrielle og landbruksapplikasjoner. Deres pålitelige konstruksjon og funksjonalitet gjør dem til et viktig verktøy for alle som håndterer drivstoff på en trygg og effektiv måte.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter en drivstoffkanne har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.

Drivstoffkanner i forskjellige modeller

Hos oss på Mekonomen.no finner du et bredt utvalg av drivstoffkanner i flere forskjellige former og design. Noen er spesielt tilpasset for visse formål, mens vårt største utvalg består av drivstoffkanner som kan brukes til alle typer drivstoffoverføring eller lagring.

Vi har drivstoffkanner med plass til alt fra 5 til 20 liter og selvfølgelig har vi også tilbehør som gjør det enklere å bruke drivstoffet. Korkene på våre drivstoffkanner fra Never Stop er også de beste på markedet i henhold til en test fra det svenske tekniske forskningsinstituttet, SPs testrapport okt 2012.

Sikker bruk - vær forsiktig med drivstoffkannen

Som alltid når du håndterer bensin og drivstoff, er det veldig viktig at du er forsiktig. Feil bruk kan være farlig for deg selv, dine medmennesker og spesielt miljøet. Vi har derfor listet opp noen av de beste og viktigste tipsene for sikker bruk av drivstoffkanner og drivstoffhåndtering nedenfor.

  • Bruk alltid riktig beholder tilpasset din type drivstoff
  • Bruk bare beholderen som er godkjent av et nasjonalt anerkjent testlaboratorium
  • Sørg for at beholderen alltid er tett lukket
  • Du bør sørge for at beholderen er utstyrt med en tut for å gjøre den mulig å helle uten søl og dermed minimere dannelsen av damper
  • Aldri lagre bensin-/drivstoffkanner i direkte sollys
  • Både fylte og tidligere brukte drivstoffbokser må oppbevares i et godt ventilert område, på trygg avstand fra barn og dyr.
  • Alltid håndtere bensindunkene dine med stor forsiktighet - å unngå nærhet til åpen flamme eller ekstrem varme er en selvfølgelig
  • Du bør heller ikke lagre bensin eller annen type drivstoff i kjelleren, ettersom eventuelle damper ikke vil fjernes på samme måte
  • Tenk på at i tilfelle lekkasje flyter bensin og annet drivstoff raskt gjennom marken og ut i grunnvannet. Oppbevar og bruk derfor bensin og drivstoffutstyr så langt unna drikkevannet ditt som mulig.

Som med mye annet handler det om forsiktighet og mye sunn fornuft. Det er liten risiko ved håndtering av bensindunker når du følger rådene over. Sørg for at du vet hvordan du best håndterer akkurat din drivstoffkanne /drivstoffbeholder. Alt tilbehør du trenger, i form av korker, plasttrakter og pakninger, finner du selvfølgelig også her på Mekonomen.no.