MC-batterier

Alle våre motorsykkelbatterier leveres tomme til hvilken som helst butikk, og det er kun ute i butikk som batterisyren fylles på. Vær oppmerksom på at et oppladet motorsykkelbatteri ikke kan returneres ettersom butikken allerede har fylt batteriet med syre.

Motorsykkelbatterier er spesifikke batterityper designet for å levere pålitelig strømforsyning til motorsykler. De er kompakte og lette for å passe inn i begrenset plass på en motorsykkel, og de må kunne håndtere de spesielle kravene som følger med å starte og drive en motorsykkel. Her er en beskrivelse av motorsykkelbatterier:

Batterityper:

  • Konvensjonelle batterier: Disse er vanlige bly-syre batterier, også kjent som våtbatterier. De er rimelige, men krever vedlikehold som påfylling av destillert vann og rengjøring av terminaler.
  • Gel-batterier: Dette er en type forseglet bly-syre batteri. De er vedlikeholdsfrie og gir pålitig kraft, selv under tøffe forhold.
  • AGM-batterier: Absorberende Glass Mat (AGM) batterier er en annen type forseglet bly-syre batteri. De er svært vedlikeholdsfrie og har god ytelse og holdbarhet.

Batterikapasitet:
Målt i ampere-timer (Ah), angir batterikapasiteten hvor mye strøm batteriet kan lagre og levere over tid. Motorsykkelbatterier har vanligvis kapasiteter som varierer fra 2 Ah til 30 Ah, avhengig av motorsykkelens krav.

Spenning:
De fleste motorsykkelbatterier har en nominell spenning på 12 volt, som er standard for kjøretøy.

Kaldstartstrøm:
Dette er viktig for å starte motoren i kalde værforhold. Batteriets kaldstartstrøm (CCA - Cold Cranking Amps) angir hvor mye strøm batteriet kan levere ved lave temperaturer. Jo høyere CCA, desto bedre er batteriet for kaldstart.

Fysisk størrelse:
Motorsykkelbatterier kommer i forskjellige størrelser og former for å passe til ulike motorsykkelmodeller. Det er viktig å velge et batteri som passer i batterilokasjonen på motorsykkelen.

Vedlikehold:
Konvensjonelle bly-syre batterier krever regelmessig vedlikehold, inkludert sjekk av væskenivå og terminalrensing. Gellbatterier og AGM-batterier er vedlikeholdsfrie og enklere å håndtere.

Levetid:
Batteriets levetid varierer avhengig av kvalitet, bruk og vedlikehold. Generelt kan et motorsykkelbatteri forventes å vare fra 2 til 5 år.

Pris:
Batteriets pris varierer avhengig av type, kapasitet og merke. AGM-batterier er ofte dyrere enn konvensjonelle våtbatterier, men de tilbyr bedre ytelse og vedlikeholdsfrihet.

Det er viktig å velge et motorsykkelbatteri som passer til din motorsykkelmodell, klimaforhold og bruksmønster for å sikre pålitelig ytelse og lang levetid. Regelrett vedlikehold, inkludert lading når motorsykkelen ikke er i bruk, kan bidra til å forlenge batteriets levetid.

På Mekonomen.no finner du kvalitetssikrede reservedeler og biltilbehør fra kjente merker. Ser du etter batteri til din mc har du kommet til riktig sted. Med våre raske leveranser kan du ha dine nye produkter hjemme på bare noen få dager.